Festivāls "Cēsis" atgriezīsies ar bagātīgu turnīru un pasākumu klāstu

05.01.2023

Pēc veiksmīgas debijas pagājušajā gadā starptautiskais Šaha festivāls "Cēsis" 2023.gada jūnijā atgriezīsies ar bagātīgu turnīru un pasākumu klāstu. Otrajā festivāla gadā šaha entuziastiem organizatori piedāvās piedalīties vairākos turnīros, kas sešu dienu garumā notiks dažās Cēsu pilsētas lokācijās.

Festivāla iecere ir "iznest" šahu ārā no telpām un padarīt to redzamu arī pilsētas vidē, redzamus jebkuram cēsiniekam un pilsētas viesim. Līdzīgi, kā festivālā Lampa, iekārtosim Maija parku ar pasākumu teltīm, spēlētāju un skatītāju sēdvietām un atpūtas zonu. Divcīņas ātrā šaha un ātrspēles turnīri 17. un 18. jūnijā norisināsies parkā, bet pārējie turnīri notiks telpās. Turnīru kopējais naudas balvu fonds ir 5000 eiro. Pieteikšanās aizpildot šo pieteikuma formu https://forms.gle/vP4m8kneqWs9N1XCA

Klasiskās laika kontroles turnīrs
19.–22.jūnijs

Četru dienu garš turnīrs ar klasisko laika kontroli jeb lēnais šahs (90 min + 30 sekundes par gājienu). Izņēmums būs pirmās divas kārtas, kas tiks izpēlētas ar ātrā šaha (rapid) laika kontroli.  Piedalās gan šaha meistari, gan amatieri, šaha skolu un pulciņu audzēkņi, kuriem būs iespēja piedalīties vienā turnīrā ar titulētiem šahistiem. Šis turnīrs, tāpat kā pārējie festivāla notikumi, būs starptautisks ar citu valstu šahistu piedalīšanos.

Zviedru šahs
18.jūnijs

Festivāla pirmajā gadā iesākta tradīcija – komandu sacensības Zviedru šahā.

Rapid + blitz divcīņa
17.–18.jūnijs

Vēl viena tradīcija, kas tika aizsākta festivāla pirmajā gadā. Ātrā šaha un ātrspēles kombinācija divu dienu garumā.

Go girl!
18.jūnijs

Ātrā šaha jeb rapid (15 min + 10 sek) turnrīrs meitenēm līdz 18 gadu vecumam. Viena no retajām iespējām jaunajām šahistēm spēlēt turnīrā, kas radīts īpaši meitenēm.

Klasifikācijas turnīri iesācējiem, IV un III sporta klasēm
20.–22.jūnijs

Trīs dienu garumā šahistiem būs iespējams piedalīties arī iesācēju 4. un 3. sporta klašu klasifikācijas turnīros. Uzvarētāji tiks apbalvoti ar medaļām, diplomiem un suvenīriem.

Turnīru nolikumi apskatāmi šeit.