Latvijas komandu čempionāts pirmo reizi notiks arī sievietēm

02.11.2022
Foto no pexels.com

Sestdien un svētdien, 10. un 11.decembrī, Vecrīgas viesnīcā "Pullman Riga Old Town" notiks četri aizraujoši turnīri. Paredzēts Latvijas komandu čempionāts rapidā un blicā, kā arī Latvijas sieviešu čempionāts rapidā un blicā.

Visas sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija. Direktors ir Toms Kalniņš, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Čempionāti notiek saskaņā pēc Šveices sistēmas 9 kārtās gan rapidā, gan blicā. Rapida laika kontrole ir ir 10 minūtes partijai katram dalībniekam plus 5 sekundes par gājienu. Laika kontrole blicā ir 3 minūtes partijai plus  2 sekundes par gājienu. Tiks apskaitīts arī FIDE reitings.

"Atvērtajā" komandu čempionātā drīkst piedalīties gan vīrieši, gan sievietes, bet sieviešu komandu čempionātā, protams, cīnās tikai daiļā dzimuma pārstāves.

Pirmajā no turnīriem dalībnieki spēlē pie četriem galdiņiem, savukārt dāmām paredzēti trīs galdiņi. Arī pieteikto dalībnieku skaits ir atšķirīgs, attiecīgi 8 un 6.

Visos pieteikumos tiek nepārprotami norādīta spēlētāju secība, ko pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām mainīt nevar.

Komandas pamatsastāva spēlētāja vai spēlētājas pieteikšana maksā 25 eiro. Rezervistu nedaudz vairāk – 35 un 30 eiro. Dalības maksas apmērs paliek nemainīgs neatkarīgi no tā, vai šahists piedalās gan rapida, gan blica turnīros jeb tikai vienā no turnīriem.

Reģistrācijas termiņš ir 8. decembris. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv, izmantojot pieteikuma formu.

Sacensības naudas balvu fondu veido 80% no saņemtajām dalības maksām. Naudas balvas starp rapida un blica turnīriem tiek sadalītas proporcionāli komandu skaitam turnīros.

Nolikumi: Latvijas komandu čempionāts rapidā un blicā, Latvijas sieviešu komandu čempionāts rapidā un blicā.

Atgādināsim, ka līdzšinējo Latvijas komandu čempionāta gaidu krietni sabojāja "Covid-19" pandēmija. Pēdējais klasiskais turnīrs notiks 2019.gadā un beidzās ar "Termo Eko/RŠF" uzvaru. Pēc gada pauzes pērn notika čempionāti rapidā un blicā. Tajos uzvarēja RTU un Ventspils.