Jūnija sākumā notiks Rīgas Vasaras šaha festivāls

06.01.2020
Viesnīca "Tallink Hotel Riga".

Uzreiz pēc skolēnu mācību gada, pirmdien, 1.jūnijā, pašā Rīgas centrā, viesnīcā "Tallink Hotel Riga", Elizabetes ielā 24, tiks dots starts jaunam notikumam pašmāju šaha dzīvē – Rīgas Vasaras šaha festivālam.

Tajā paredzēti divi turnīri – ar klasisko laika kontroli un blics. Pirmais no tiem aizritēs no 1. līdz 7.jūnijam, kurā laikā tiks izspēlētas 9 kārtas (90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu) ar FIDE standarta reitinga aprēķinu. Blics (3 minūtes plus 2 sekundes) paredzēts uzreiz pēc pamatturnīra apbalvošanas ceremonijas.

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija, Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar uzņēmumu "Istra-A". Turnīra direktore ir Jana Jazdanova, bet galvenais tiesnesis –Alberts Cimiņš.

Neatkarīgi no dalībnieku skaita, balvu fonds tiek garantēts 2110 eiro. Uzvarētājam no tā tiks 400 eiro, taču paredzētas balvas arī senioriem, sievietēm, jauniešiem un reitinga grupām.

Dalības maksa ir no 20 līdz 40 eiro. No tās atbrīvoti GM, WGM, IM un WIM titulu īpašnieki, kā arī šahisti ar reitingu virs 2400.

Turnīrā tiek aicināti piedalīties visa vecuma šahisti no Latvijas un citām valstīm. Beigu termiņš ir 28.maijs pulksten 17. Pieteikties ir iespējams pie galvenā tiesneša Alberta Cimiņa pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vai tālruni 28804664. Dalībniekiem, kuri pieteiksies pēc norādītā datuma, dalības maksa tiks palielināta
par 10 eiro. Organizatori lūdz ņemt vērā to, ka dalībnieku skaits ierobežots līdz 80 cilvēkiem.

Detalizēta informācija festivāla nolikumā.

Turnīrs aizritēs vienā no viesnīcas konferenču zālēm.