Vitālija Ļevčenkova jubilejas turnīrā uzvar Reinis Paikens

23.01.2024
Vitālija Ļevčenkova jubilejas turnīra laureāti. Foto no facebook.com

Sestdien, 20.janvārī, 75 gadu jubileju svinēja FIDE meistars Vitālijs Ļevčenkovs (2027). Ievērojot pēdējos gadus piekopto tradīciju, par godu viņa dzimšanas dienai Rīgas Šaha federācijas telpās notika rapida turnīrs ar balvu fondu 350 eiro.

Turnīrs pulcēja 28 dalībniekus no Latvijas un Ukrainas. Spēlētājiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 9 kārtas ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu ar FIDE ātrā šaha reitinga aprēķinu.

Konkurence par vietām uz pjedestālu solījās būt visai sīva, jo desmit spēlētājiem reitings bija 2000 un vairāk punktu. Šajā ziņā līderi bija jaunās paaudzes šahisti Emīls Jānis Mieriņš (2169), Reinis Paikens (2134) un Arsēnis Savičevs (2131).

Pēc pusdistances priekšgalā ar 5 punktiem piecās partijas bija starptautiskais meistars Guntars Antoms (2092), kurš bija jau paguvis pieveikt gan Mieriņu, gan Savičevu. Pēc pieciem panākumiem Antomam sekoja trīs neizšķirti, un pirms pēdējās kārtas viņu bija jau paguvis noķert Paikens. Pēdējā kārtā viņi abi svinēja uzvaras un finišā ieguva pa 7,5 punktiem, tomēr veiksme uzsmaidīja Paikenam, kuram bija nedaudz labāks papildrādītājs – 46 pret 45,5.

7 punkti un trešā vieta tika Nikolajam Krilovam (2004), ar 6 punktiem ceturto vietu ieguva Aleksejs Adamovičs (2054), bet pa 5,5 nopelnīja Kristaps Kretainis (2064) un Maksims Otrohovs (1903). Gan Mieriņš, gan Savičevs ar 5 punktiem šoreiz palika ārpus labāko sešinieka.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Pats gaviļnieks šoreizi turnīrā nevarēja piedalīties. Latvijas Šaha federācija sveic viņu dzimšanas dienā un novēl stipru veselība!

Atgādināsim, ka Vitālija Ļevčenkova dzimšanas dienas turnīri publiski kļuvuši un Latvijas šaha kalendārā iekļauti, kad viņš kā viens no Latvijas šaha aktīvākajiem senioriem atzīmēja 65 gadu jubileju. Tātad tieši pirms desmit gadiem.