Poļinai Ni 19.vieta pasaules čempionātā seniorēm

06.11.2023
Nonas Gaprindašvili un Poļinas Ni cīņa.

Sicīlijas kūrortpilsētā Citta del Mare svētdienas vakarā noslēdzās pasaules čempionāts šahā senioriem sievietēm, kā arī grupās "Open 50+" un "Open 65+". Vienīgā Latvijas pārstāve Poļina Ni (1866) 32 dalībnieču konkurencē ieņēma 19.vietu sieviešu turnīrā.

Sacensībās piedalījās 16 valstu pārstāves, no kurām reitinga pirmais numurs bija leģendārā gruzīniete Nona Gaprindašvili (2267). Viņa bija pasaules sieviešu čempione no 1962. līdz 1978.gadam, kā arī pirmā sieviete, kas ieguva lielmeistara titulu (GM). Poļinai Ni tika 19. sākuma reitings, kā vēlāk izrādījās, atbilstoši viņas ieņemtajai vietai.

11 kārtās Poļina Ni ieguva 5 punktus, izcīnot četras uzvaras, divas reizes cīnoties neizšķirti un piecas reizes zaudējot. Savā aktīvā mūsu sportiste var ierakstīt vērtīgu pieredzi, plus 15,4 iegūtos reitinga punktus, uzvaru pirmajā kārtā pār nākamo pasaules čempioni WGM Moniku Kalcetu Ruisu (Spānija, 2239) un cīņu pēdējā kārtā pret Gaprindašvili, kurā ar melnajām figūrām nācas piekāpties.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Atgādināsim, ka jūnija sākuma Poļina Ni Eiropas Šaha savienības (ECU) čempionātā senioriem izcīnīja bronzas medaļu dāmu vērtējumā.