Valsts svētku brīvdienās gaidāms klasiskās kontroles turnīrs "Latvijai 105"

03.11.2023

No ceturtdienas, 16.novembra, līdz pirmdienai, 20.novembrim, viesnīcā "Avalon Hotel & Conferences", Rīgā, 13.janvāra ielā 19, notiks klasiskās laika kontroles turnīrs "Latvijai 105" spēlētājiem ar reitingu līdz 2400. Interesenti aicināti pieteikties šīm sacensībām!

Sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija un to norise tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Turnīra direktors ir Toms Kalniņš, bet sacensību galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Piecu dienu laikā spēlētāji aizvadīs 7 klasiskā šaha kārtas ar apdomas laiku ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par katru izdarīto gājienu. Tiks apskaitīts arī FIDE reitinga.

Kopējais balvu fonds ir paredzēts vismaz 1200 eiro apmērā (tiek garantēts, ja piedalās vismaz 50 dalībnieki). 1.vietas balva tiek garantēta 200 eiro apmērā. Paredzētas 6 līdz 8 pamata balvas, kā arī balvas dāmām, jauniešiem un senioriem

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 14.novembrim, rakstot galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Titulu GM, IM, WGM un WIM īpašniekiem piedalīšanās ir bez maksas, bet pārējiem tā ir no 30 līdz 50 eiro, atkarībā no reitinga.

Pēc klasiskā šaha turnīra noslēguma ir paredzēts 9 kārtu blica turnīrs ar apdomas laiku 3+2. Dalības maksa ir 10 eiro. GM, IM, WGM un WIM no tās ir atbrīvoti. Blica turnīra naudas balvu fondu veido 90 procenti no dalībnieku veiktajām iemaksām.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Atgādināsim, ka turnīri par godu Latvijas neatkarības pasludināšanai notiek jau vairākus gadus. Pērn un aizpērn tie bija "Latvijai 104 un "Latvijai 103", bet pirms tam to pazinām kā "Termo Eko".