Bērni un jaunieši gaidīti uz šaha turnīru Vangažos

30.10.2023

Sestdien, 11.novembrī, jaunie šahisti no visas Latvijas ir laipni gaidīti Ropažu novadā, kur Vangažu vidusskolas telpās norisināsies atklātais bērnu un jauniešu čempionāts šahā "Vangaži 2023".

Sacensības notiks divās grupās – "Masters" un "Futures". Masters grupā ir aicināti piedalīties šahisti ar pirmo un otro sporta klasi, kā arī spēlētāji ar FIDE reitingu, savukārt Futures grupa ir domāta trešo un ceturto sporta klašu šahistiem bez reitinga, kā arī iesācējiem. Abi turnīri notiks paralēli un to formāts ir identisks – dalībniekiem būs jāaizvada 7 kārtas ar laika kontroli 10 minūtes partijai + 5 sekundes par gājienu.

Sacensības notiek ar Vangažu sporta centra un Ropažu novada pašvaldības finansiālo atbalstu, tāpēc dalība tajās ir bez maksas. Savukārt papildus medaļām un kausiem, turnīra dalībniekus ar balvām iepriecinās kafejnīca "Arro Lounge".

Reģistrēties sacensībām ir iespējams līdz 10. novembrim, aizpildot pieteikuma formu: https://ej.uz/Vangazi2023. Nolikums apskatāms šeit.

Šīs turnīrs ir bagāto šaha tradīciju atdzimšanas sākums Vangažu pilsētā, kurā kopš 2009. gadam līdz pat "Covid-19" pandēmijas sākumam norisinājās ikgadējs pilsētas čempionāts, būdams viens no spēcīgākajiem ātrā šaha turnīriem Latvijā. Organizatori ir apņēmības pilni šo tradicionālo turnīru atjaunot jau nākamgad, savukārt šogad izvēlēts iekustināt pilsētas šaha dzīve ar bērnu un jauniešu turnīru.