RŠF "Open" sestajā posmā pirmo vietu izcīna Maksims Otrohovs

21.10.2023
Turnīra laureāti.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Šaha federācijas (RŠF) telpās notika RŠF "Open" turnīru sestais posms spēlētājiem ar reitingu līdz 1800. Par uzvarētāju kļuva 15 gadus jaunais Rīgas Šaha skolas audzēknis Maksims Otrohovs (1605).

Trijās dienās, sākot no piektdienas, dalībniekiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 30 sekundes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā reitinga aprēķinu.

34 dalībnieku konkurencē Maksims Otrohovs (1605) septiņās partijās izcīnīja 6 punktus. Pirmo vietu viņš nodrošināja jau kārtu pirms beigām, pirmajās sešās cīņās uzvarot visus savus pretiniekus. Pēdējā partijā viņam klupiens pret galveno reitingfavorītu Dmitriju Lisovski (1737), kurš ar šo uzvaru sev nodrošināja otro vietu. Trešais palika Sergejs Fiļipovs (1525), kuram, tāpat kā Lisovskim, 5,5 punkti. Labākā no meitenēm ar 4 punktiem bija Kristīne Gruznova (1246).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Kā jau esam informējuši, 10.novembrī un 15.decembrī notiks septītais un astotais posms. Turnīri sāksies piektdienas vakarā pulksten 17, bet noslēgsies svētdien. Sestdienās būs trīs kārtas, bet piektdienās un svētdienas pa divām.

Šajos RŠF turnīros var piedalīties jebkuras sporta klases šahists ar klasiskā šaha reitingu līdz 1800. Ja dalībniekam nav iespējas piedalīties kādā no kārtām ir iespējas pieprasīt neizšķirtu bez spēles līdz pat 5. kārtai ieskaitot, laicīgi piesakot tiesnesim. Dalības maksa katram posmam ir 25 eiro.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.