Garkalnes atklātajā šaha čempionātā uzvar Konstantīns Gudovskis

19.10.2023

Svētdien, 15.oktobrī, kultūras namā "Berģi" tika aizvadīts jau otrais šā gada Garkalnes atklātais čempionāts šahā. Un ja aprīlī notikušais turnīrs pulcēja 39 dalībniekus, tad šoreiz dalībnieku skaits jau bija daudz kuplāks – 70 šahisti, sākot no iesācējiem un pirmo klašu skolēniem līdz pat pieredzējušajiem meistariem.

Arī ģeogrāfiski turnīrs bija ļoti plaši pārstāvēts – piedalījušies šahisti no Rīgas, Ādažiem, Bauskas, Carnikavas, Cēsīm, Tukuma, Ventspils, kā arī vietējie šahisti no Ropažu novada.

Pēc aizvadītām astoņām kārtām par turnīra uzvarētāju kļuva meistarkandidāts rīdzinieks Konstantīns Gudovskis, kurš izcīnīja 6 uzvaras un divreiz cīnījās neizšķirti, kopsummā iegūstot 7 punktus. Viņš turnīrā uzvarēja vienpersoniski, trīs tuvākos sekotājus apsteidzot par puspunktu. Ar 6.5 punktiem 2. – 4.vietu dalīja FIDE meistars Vitālijs Ļevčenkovs, FIDE meistare Renāte Vidruska un meistarkandidāts Ņikita Kaverins, papildrādītājiem ierindojot šos spēlētājus rezultātu tabulā tieši šādā secībā. Vecmeistars Ļevčenkovs kļuva par sudraba medaļas īpašnieku, savukārt R. Vidruska ieguva labākās dāmas balvu, tādējādi bronzas medaļai tiekot Ņ, Kaverina īpašumā.

Dāmu vērtējumā otro vietu ieguva Melānija Luīze Jansone (6 punkti, 5.vieta kopvērtējumā), bet trešā šajā kategorijā palika ilggadēja Rīgas Šaha skolas trenere nacionālā meistare Vija Rožlapa (5.5 punkti, 10.vieta kopvērtējumā), kura 81 gadu vecumā joprojām turpina sekmīgi piedalīties turnīros, demonstrējot apskaužamu sporta ilgmūžību. Vēl labākā seniora balvu saņēma Sergejs Ivanovskis (6. punkti, 6.vieta kopvērtējumā), jauniešu balvu – Pauls Veitners (6 punkti, 7.vieta kopvērtējumā), bet balvu par labāko rezultātu starp Ropažu novada pārstāvjiem saņēma Francis Kasparovičs no Ulbrokas.

Rezultāti pieejami chess-results.com.