LSFP izsludina Sporta stipendiju konkursu 2023./2024. mācību gadam

18.10.2023
Attēls no lsfp.lv

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) līdz 2023. gada 31. oktobrim aicina pieteikties valsts finansētajai Sporta stipendijai 2023./2024. mācību gadam.

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt augstākās izglītības iestādē studējošo augstas klases sportistu duālās karjeras iespējas, apvienojot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot sportistu sagatavošanu dalībai Latvijas izlasēs attiecīgajos sporta veidos.

Bakalaura, maģistra vai doktora studiju programmās studējošie Latvijas izlašu dalībnieki un kandidāti līdz šī gada 31. oktobrim tiek aicināti pieteikties LSFP izsludinātajai Sporta stipendijai. Uz stipendiju var kandidēt tie Latvijas izlašu dalībnieki un kandidāti, kas sekmīgi studē kādā no Latvijas vai Eiropas Savienības valstu augstskolām.

Konkursa kritēriji ir pretendentu sekmes augstākās izglītības iestādē un sasniegumi sportā. Stipendija tiek piešķirta tiem pretendentiem, kuri atbilstoši konkursa kritērijiem ieguvuši augstāko punktu skaitu. Maksimālais Sporta stipendijas apmērs vienam pretendentam ir 2000 eiro vienā studiju gadā.

LSFP prezidents Einars Fogelis: “Valsts sniegtais atbalsts studējošajiem sportistiem dod iespēju īstenot duālo karjeru, apvienojot sportista gaitas ar izglītības ieguvi, tādējādi ļaujot sportistiem rūpēties arī par savu nākotni – dzīvei pēc sportista karjeras noslēguma.”

Pretendentu pieteikumus vērtēs Sporta stipendiju komisija, kuras sastāvā darbojas pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Augstskolu sporta savienības un Latvijas Sporta federāciju padomes.  

Konkursa ietvaros tiks vērtēti pretendentu sportiskie sasniegumi laika posmā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. augustam.

Konkursa ietvaros piešķirto sporta stipendiju avots ir LSFP piešķirtie, šim mērķim paredzētie valsts budžeta līdzekļi.

Pieteikšanās kārtība

Lai pieteiktos Sporta stipendiju konkursam, pretendentam līdz 2023. gada 31. oktobrim jāiesniedz LSFP Sporta stipendiju komisijai konkursa pieteikums (iesniegums) un sportisko sasniegumu saraksts, atbilstoši konkursa veidlapai. Sportisko sasniegumu sarakstam, jābūt apliecinātam (parakstītam) gan no pretendenta, gan arī no attiecīgās sporta federācijas puses.

Dokumentus iespējams iesniegt:
Nosūtot uz LSFP oficiālo e-pastu lsfp@lsfp.lv, parakstītus ar drošu elektronisko parakstu;
Nosūtot pa pastu uz LSFP biroja adresi – Grostonas iela 6B, Rīga, LV-1013;
Klātienē LSFP birojā, Rīgā, Grostonas ielā 6B (Rimi Olimpiskais centrs), 310. kab., darba dienās no pulksten 9.00 līdz 17.00.

Konkursa nolikums pieejams šeit;

Konkursa pieteikums pieejams šeit;

Sportisko sasniegumu veidlapa (parakstāma gan no pretendenta, gan arī no attiecīgās sporta federācijas puses) pieejama šeit.