Olainē dominē meitenes un Emīls Jānis Mieriņš

09.10.2023
Cīņas Olaines bērnu turnīrā. Foto: Guna Skujiņa

Olaines bērnu čempionāta otrajā posmā meitenes puišiem neatstāja nekādas cerības – katrs, kas septiņu kārtu laikā pietuvojās pirmajam trijniekam, nekavējoties tika nostumts drošā attālumā un pirmo reizi turnīru organizēšanas vēsturē visu goda pjedestālu ieņēma meitenes. Arī ceturto vietu – rezervei!

Un tā – pirmo reizi par uzvarētāju kļuva Keitija Lazdiņa, kam izdevās aukstasinīgi apspēlēt visus citus pretendentus uz čempiona titulu (6.5 punkti no 7), Ketijai arī ļoti liels reitinga pieaugums – klāt 116 punkti. Keitija turnīrā vienīgā nezaudēja nevienu partiju, vienīgais dalītais punkts – ar Aigu Gansoni, 3. vietas ieguvēju (5.5 punkti no 7). Ne bez veiksmes palīdzības Keitijai izdevās apspēlēt arī pagājušā posma uzvarētāju Justīni Elzu Grāveri, kam tas bija vienīgais klupiens (6 punkti no 7), savukārt 4. vietas ieguvēja Adrija Lazdiņa zaudēja Justīnei un Aiga, bet līdz duelim ar māsu tā arī netika. Adrijai toties tika meiteņu balva. Turnīra tabulā tuvākie puiši ierindojās vien pēc punkta, kur ar četriem punktiem finišēja vairāki nesamierināmi sāncenši – Juris Skubeničs, Kalvis Apinis, Kristers Grigorjevs un Ronalds Broks.

Pieciem jaunajiem šahistiem šīs bija pirmās sacensības – prieks par katru, kas atklājis, ka šahs ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids!

Bērnu turnīra rezultāti: chess-results.com.

Bet pēc bērnu turnīra sacentās nopietnāki profesionāļi, to skaitā Emīls Jānis Mieriņš (U18), kas tikai nesen atgriezās no Pasaules junioru čempionāta Meksikā. Ar pirmo starta numuru izliktais E.J.Mieriņš vienīgais nezaudēja nevienu partiju, vien divi neizšķirti – ar Igoru Smorodinski un sieviešu balvas ieguvēju Mariju Kuzņecovu (5 punkti no 7). Otrajā vietā, papildrādītājos apsteidzot Igoru, Reinis Paikens (U16)

Open turnīra rezultāti: chess-results.com, balvu saņēmēji: šeit.

Olaines divu dienu rudens Šaha svētki – 25. un 26.novembrī, kad pirmajā dienā plānoti tradicionālie trīs stiprumu turnīri bērniem, bet nākamajā dienā – turnīrs visiem interesentiem.

Guna Skujiņa