Pirmo reizi notiks Latvijas U-20 čempionāts

07.10.2023
Foto no pexels.com

Skolēnu brīvlaikā, no 23. līdz 27.oktobrim Rīgā, viesnīcā "Avalon Hotel & Conferences" (13. janvāra ielā 19) notiks Latvijas U-20 čempionāts klasiskajā šahā. Zīmīgi, ka lai gan pasaules čempionāti junioriem U-20 grupā norisinās ik gadu, Latvijas čempionāts šajā vecuma grupā notiks pirmo reizi.

Čempionātā ir aicināti piedalīties visu vecuma grupu jaunieši un jaunieties sākot no U-8 līdz pat U-20 (2003. dzimšanas gads un jaunāki). Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus + 30 sekundes par gājienu. Zēni un meitenes spēlēs kopā, bet tiks apbalvoti atsevišķi.

Pieteikumi turnīram jāiesniedz pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv čempionāta galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam ne vēlāk kā līdz 22. oktobrim.

Detalizēta informācija apskatāma nolikumā.

Jāatzīmē, ka šā gada turnīrs ir ieplānots pilotprojekta veidā. Lielas atsaucības gadījumā Latvijas Šaha federācija iekļaus U-20 čempionātu nākamā gada sacensību kalendārā, paredzot čempionāta uzvarētājiem iespēju uzaicināto spēlētāju statusā piedalīties pasaules 2024. gada U-20 čempionātā.

Tādā gadījumā Latvijā notiekošie jauniešu turnīri kļūs vēl vairāk saistīti ar notiekošajiem pasaules un Eiropas čempionātiem.

Atgādināsim, ka ar līdzīgu nolūku pagājušajā gadā pirmo reizi notika Latvijas jauniešu čempionāts blicā un rapidā. Šogad šī iniciatīva tiks turpināta, čempionātam norisinoties 3. un 4.novembrī.