Garkalnē notiks jau otrais šā gada čempionāts šahā

30.09.2023
Kultūras centrs "Berģi". Foto no facebook.com/kcbergi/

Svētdien, 15. oktobrī, kultūras centrā “Berģi” (Rīgā, Brīvības gatvē 455) visi šaha spēles cienītāji ir aicināti pulcēties uz Garkalnes 2023. gada atklāto rudens šaha čempionātu. Turnīru organizē Ropažu novada pašvaldība un Garkalnes sporta centrs sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju.

Atgādināsim, ka pirmais šāds turnīrs Garkalnē notika šā gada 1. aprīlī, par tā uzvarētāju kļūstot Tomam Kantānam. Gan Garkalnes sporta centrs, gan Latvijas Šaha federācija  bija ļoti priecīgi par šādu sadarbību, tāpēc rada iespēju šajā gadā sarīkot vēl vienu turnīru, bet nākamgad plānojot jau trīs turnīrus.

Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontroli 10 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu un ar FIDE ātrā šaha (rapida) reitinga aprēķinu.

Dalība turnīrā ir bez maksas.

Paredzētas vairākas balvas, kuras papildu labākiem spēlētājiem kopvērtējumā saņems arī labākās sievietes, Ropažu novada pārstāvji, kā arī seniori un jaunieši. Organizatori arī būs parūpējušies par dalībnieku ērtību – pie turnīra norises vietas ir pieejama plaša bezmaksas autostāvvieta, savukārt čempionāta laikā dalībniekiem būs pieejama kafija, tēja un vieglās uzkodas.

Pieteikties turnīram iespējams aizpildot reģistrācijas veidlapu ej.uz/garkalne-sahs-rudens2023 vai rakstot turnīra galvenajam tiesnesim Tomam Kalniņam uz e-pastu info@sahafederacija.lv.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Reģistrēto spēlētāju saraksts atrodams vietnē chess-results.com.