Oktobrī, novembrī, decembrī – vēl trīs turnīri ar reitingu līdz 1800

26.09.2023

Rīgas Šaha federācija (RŠF) 2023.gada oktobrī, novembrī un decembrī ieplānojusi nākamos trīs posmus klasiskās apskaites turnīriem spēlētājiem ar reitingu līdz 1800. Tie notiks Rīgā, Maskavas ielā 32/4 2.stāvā.

RŠF federācija šogad jau ir aizvadījusi piecus šādus turnīrus, tādēļ gaidāmie būs sestais, septītais un astotais posms. To starta datumi ir 13.oktobris, 10.novembris un 15.decembris.

Visos būs septiņas kārtas ar laika kontroli 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu. Turnīri sāksies piektdienas vakarā pulksten 17, bet noslēgsies svētdien. Sestdienās būs trīs kārtas, bet piektdienās un svētdienas pa divām.

Turnīros var piedalīties jebkuras sporta klases šahists ar klasiskā šaha reitingu līdz 1800. Ja dalībniekam nav iespējas piedalīties kādā no kārtām ir iespējas pieprasīt neizšķirtu bez spēles līdz pat 5. kārtai ieskaitot, laicīgi piesakot tiesnesim. Dalības maksa katram posmam ir 25 eiro.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Kā zināms, šādi turnīri ir ļoti noderīgi spēlētājiem, lai iegūtu turnīru pieredzi, "reitingotā" partijā klātienē tiktos ar saviem pretiniekiem, paaugstināt savu reitingu vai pirmo reizi iegūt to.

Līdzšinējos piecos posmos par uzvarētājiem kļuvuši Reinis Paikens (divreiz), Toms Jeronovičs, Marks Mucenieks un Sergejs Fiļipovs.