Latvijas šahistiem labi panākumi tradicionālajā "Panevėžys Open"

22.08.2023
Labākie U-18 vērtējumā. No kreisās: Ņikita Posaskovs (Lietuva), Emīls Jānis Mieriņš (Latvija) un Naomi Maklakova (Latvija). Foto no facebook.com/arvydas.baltrunas

Lietuvas pilsētā Panevēžā aizvadīts jau 36. starptautiskais tradicionālais šaha festivāls "Panevezys Open", kura ietvaros aizritēja trīs turnīri ar sešu valstu dalībnieku piedalīšanos. Kā parasti, labām sekmēm piedalījās arī Latvijas šahisti.

"Panevėžys Open" A turnīrs bija galvenais no visiem, ar klasisko laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Tajā startēja 57 šahisti, kuriem trijās dienās bija jāaizvada 7 kārtas.

Finišā pa 5,5 punktiem ieguva trīs spēlētāji – lietuvietis FM Dariušs Višķelis (2122), kā arī Emīls Jānis Mieriņš (2174) un IM Oļegs Krivonosovs (2363) no Latvijas. Papildrādītājs izrādājās labāks mājiniekam, otrais palika Mieriņš, bet Krivonosovam tika trešā vietā. Mieriņš uz goda pjedestāla tika, pēdējā kārtā ar melnajām figūrām uzvarot galveno reitingfavorītu FM Piju Stremāviču (Lietuva, 2378). Mūsu jaunais šahists bija labākais arī U-18 vērtējumā.

Ar 5 punktiem 7.vietu izcīnīja Rihards Bekasovs (2076), bet Naomi Maklakova (1744) noslēdza labāko desmitnieki. Viņai arī tika labākās dāmas balva. Tas lielā mērā izdevās, pateicoties pēdējās kārtas uzvarai pār tautieti Sofju Vasiļjevu (1794). Neskatoties uz neveiksmi, Vasiļjevai daiļā dzimuma konkurencē 3.vieta.

B turnīrā Ernestam Strekalovam (1271) izdevās izcīnīt 2.vietu U-12 vērtējumā. Viņš noslēgumā 4,5 punkti no 7 un 12.vieta kopējā vērtējumā.

A turnīrā startēja 18 Latvijas šahistu, bet B turnīrā divi. Rezultāti apskatāmi chess-results: Open A, Open B.

Foto no facebook.com/arvydas.baltrunas
Foto no facebook.com/arvydas.baltrunas
Foto no facebook.com/arvydas.baltrunas
Ernests Strekalovs