Vēl var pieteikties Rīgas Vasaras šaha festivālam

18.08.2023
Attēls no etsy.com

Interesenti vēl var pieteikties Rīgas Vasaras šaha festivālam, kas no 21. līdz 28.augustam notiks Rīgas Šaha federācijas telpās, Maskavas ielā 32/4. Paredzēts deviņu kārtu klasiskās apskaites turnīrs, kā arī rapida un blica sacensības.

Galvenajā turnīrā tiek aicināti piedalīties visu vecumu šahisti no Latvijas un citām valstīm ar reitingu līdz 2400. Dalībnieku skaits ierobežots līdz 48. Laika kontrole būs 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu.

Dalības maksa, atkarībā no reitinga un vecuma, ir no 40 līdz 60 eiro. Pieteikties iespējams vēl līdz svētdienas vakaram pie turnīra galvenā tiesneša Alberta Cimiņa pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv, vai platformā Whatsapp +371 28804664. Izņēmuma gadījumā varētu tikt pielaisti arī dalībnieki, kas pieteiksies pirmdien, 21.augustā.

Pats festivāls ar "klasiku" sāksies nākumās nedēļas sākumā un ilgs līdz svētdienai. Gaidāmais turnīrs ir laba iespēja paaugstināt FIDE standarta reitingu (tiks apskaitīts jau uz 1.septembri), kā arī iegūt savu pirmo klasisko reitingu, tiem, kuriem tāda vēl nav.

Sestdien, 26.augustā, notiks 9 kārtu rapids ar laika kontroli 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu, bet svētdien, 27.augustā, kas ir festivāla pēdējā diena, ieplānots blics. Tajā būs 11 kārtas ar laika kontroli 4+2.

Detalizēta informācija atrodama Rīgas Vasaras šaha festivāla nolikumā.