Iespēja izveidot savu šaha problēmu jauniešu konkursam

26.06.2023

65. Pasaules šaha kompozīciju  kongresa (2–9.septembris, Batumi) ietvaros notiks šaha problēmu sastādīšanas konkurss jauniešiem līdz 23 gadu vecumam (dzimuši 2000.g. vai vēlāk) –  "7th Youth Chess Composing Challenge (YCCC) 2023", kurā aicināti visi jaunie kompozīciju veidotāji, gan ar pieredzi, gan iesacēji.

Skola ir beigusies, īsta vasara ir sākusies, un gan jau laiks nākamājiem piedzīvojumiem! Pirms nobīsties, lasot starptautiska turnīra noteikumus, lūdzu, ņemiet vērā, ka arī etīde ir šaha problēma! Tāpēc dažas no jūsu iedvesmojošajām šaha spēlēm varētu būt par pamatu etīdes izveidei konkursa brīvai tēmai.

Jūs varat apskatīt 2022.gada konkursa bukletu ar visām problēmam un rezultātiem.

Konkursa uzdevums angļu valodā.

Šogad atkal YCCC ir divas sadaļas ar stingriem tematiskiem nosacījumiem (mats divos gājienos un etīde), bet trešā ir atvērta visu veidu darbiem. Katrs dalībnieks var nosūtīt vienu problēmu katrā sadaļā. Kopdarbi netiek pieņemti.

Savas oriģinālās kompozīcijas (iepriekš nepublicētas) ar pilnīgiem risinājumiem un iespējamiem komentāriem jānosūta ne vēlāk kā līdz 2023.gada 15.jūlijam uz turnīra direktores Jūlijas Visockas e-pastu yccc@wfcc.ch. Uz šo pašu e-pastu var sūtīt jautājumus par sastadīšanu, par testēšanas programmu, par jūsu konkrēto darbu! (var rakstīt latviešu, angļu, krievu valodā). Jums var palīdzēt gan turnīra direktore, gan turnīra tiesnieši.

Rekomendējāmā programma, ko var izmantot šaha problēmu testēšanai – Olive (Windows).

Apbalvošanas ceremonija notiks Kongresa pēdējā dienā, 8.septembrī, Batumi.

Visas problēmas ar tiesniešu komentāriem tiks publicētas WFCC oficiālajā vietnē, YCCC sekcijā.

Ceru uz Jūsu interesi un Latvijas dalību!

Jūlija Visocka,
julia@chessproblem.lv, Latvijas problēmšaha biedrība, www.chessproblem.lv.

Zemāk redzamas pāris etīdes, lai būtu priekšstats, kas ir jādara: