Aizvadīts skolotāja Ulda Deisona piektais piemiņas turnīrs

16.06.2023
Ulda Deisona piemiņas turnīra laureāti.

Uz skolotāja un slavenā TV diktora Ulda Deisona 5. piemiņas turnīru svētdien, 11.jūnijā, Siguldā bija ieradušies 25 novadnieka līdzgaitnieki, skolnieki un citi šahisti no Siguldas, Limbažiem, Cēsīm, Valmieras, Salaspils, Rūjienas, Rīgas un citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Mazliet negaidīti, taču atbilstoši parādītajai spēles kvalitātei pilnīgi pelnīti pirmo vietu izcīnīja siguldietis, 1. sporta klases šahists Valdis Jansons – 6 punkti no 7 iespējamajiem. V.Jansona sasniegumu īpaši raksturo tas, ka viņš starta sarakstā bija ar 12. numuru un noslēgumā apsteidza divus nacionālos meistarus un 7 meistarkandidātus.

Arī otrajā vietā ierindojās siguldietis – meistarkandidāts Ivars Jēkabsons. Trešā vieta tāpat kā pērn mālpilietim Ģirtam Lielmežam – abiem 5,5 punkti.

Šaha turnīru rīkoja Siguldas šaha klubs, to atbalstīja skolotāja U.Deisona dēls Uldis Deisons, Siguldas pašvaldība, Rīgas šaha federācija un Eiroparlamenta deputātes Sandras Kalnietes birojs.

Uldis Deisons ir dzimis 1932. gada 2. septembrī un devies mūžībā 2018. gada 18.septembrī. Paralēli ilggadējam darbam Siguldas 1.vidusskolā Uldis Deisons ir strādājis par žurnālistu un diktoru Latvijas Televīzijā un radio, ir veidojis radījumus par šaha turnīru aktualitātēm, aicinot iepazīt šaha partiju pozīcijas, risināt šaha uzdevumus.

Rezultāti skatāmi šeit: https://chess-results.com/tnr777201.aspx?lan=1&art=1&rd=7

Visvaldis Gercans