"Rīgas Šaha vasarā" labākais – Vitālijs Ļevčenkovs

15.06.2023
Foto no facebook.com

Rīgas Šaha federācijas telpās nedēļas nogalē notika kombinētās laika kontroles turnīrs "Rīgas Šaha vasarā", kurā sacentās 29 dalībnieki no Latvijas un Čehijas. Par uzvarētāju kļuva vecmeistars FM Vitālijs Ļevčenkovs.

Vispirms sestdien dalībniekiem nācās aizvadīt 7 kārtu rapidu ar apdomas laiku 12 minūtes plus 5 sekundes par gājienu, bet svētdien visus gaidīja divas klasiskās kontroles (60+30) partijas.

Ļoti stingrus pamatus uzvarai visā turnīrā jau ātrajā šahā ielika Ļevčenkovs, kurš pieveica visus savus septiņas pretiniekus. Sekotāji atpalika par pusotru punktu un vairāk. Nikolajam Krilovam un Maksimam Otrohovam bija pa 5,5 punktiem, bet Aleksandram Šumskim un FM Rostislavam Taborskim (Čehija) – pa 5.

Klasiku Ļevcenkovs nebūt neuzskatīja par formalitāti, par ko liecina viņa mačs ar Taborski. Tas ilga 4 stundas un 55 minūtes un beidzās ar miera līgumu 126 gājienā! Pēc tik gara maratona sekoja neizšķirts ar Jūliju Libensonu, ar ko Ļevcenkovs nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā – 8 punkti no 9.

Otrais ar 7,5 punktiem finišēja Krilovs, 7 punkti bija Šumskim, bet 6,5 savāca Maksims Otrohovs. Piekto līdz astoto pozīciju ar 5,5 punktiem ieņēma Taborskis, Aivars Laizāns, Jūlijs Libensons un Gustavs Rupais.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Klasikas cienītājiem Rīgas Šaha federācijā šovasar vēl divi turnīri priekšā. No 21. līdz 23.jūlijam notiks "Open" ar reitingu līdz 1800 punktiem, bet no 21. līdz 27.augustam visi aicināti uz Rīgas Vasaras šaha festivālu ar reitingu līdz 2400.