Divpadsmitais "RTU Open" notiks no 5. līdz 13.augustam

10.06.2023
Foto: Vitālijs Vinogradovs

Latvijas Šaha federācija ar prieku paziņo, ka Rīgas Tehniskās universitātes tradicionālā atklātā šaha festivāla jeb "RTU Open" norise ir apstiprināta, līdz ar to Ziemeļeiropā lielākā šaha festivāls arī šogad notiks Rīgā.

Plānots, ka divpadsmitais "RTU Open" saglabās iepriekšējā gada formātu, norisinoties pieciem klasiskā šaha turnīriem, diviem blica turnīriem, kā arī vienam rapida turnīram. Festivāla programmu papildinās turnīri ar vietējo klasifikāciju (šahistiem bez sporta klasēm, kā arī 4. un 3. sporta klašu īpašniekiem), kā arī citas paralēlās aktivitātes – semināri, simultānspēles seansi un lielmeistaru lekcijas.

Festivāla nolikums un detalizēta programma, tostarp turnīru skaits, to formāti un balvu fonds, būs zināmi nākamās nedēļas sākumā.

"RTU Open" ir kļuvis par tradicionālu un neatņēmamu Latvijas šaha dzīves pasākumu. Šīs šaha tradīcijas atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Šaha federācija, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome. Ņemot vērā festivāla nozīmīgumu pasaules šaha kontekstā, tam trešo gadu pēc kārtas ir piešķirts arī Starptautiskās Šaha federācijas attīstības fonda atbalsts.