Par 50.Cerību kausa uzvarētājiem kļūst Aivara Raudives komanda "ARchess club"

30.03.2023
Foto no sahaskola.lv

25. un 26.martā notika tradicionālā bērnu un jauniešu komandu turnīra "Cerību kauss" fināls, kas šogad norisinājās jau 50. reizi. "Cerību kauss" pirmo reizi oficiāli iesākās 1973.gadā. Šogad sacensības notika plašajās TSI telpās, Rīgā, Lomonosova ielā 1, informē Rīgas Šaha skola.

Transporta un sakaru institūts (ТSI) jau daudzus gadus atbalsta mūsu valstī notiekošos šaha pasākumus, un šoreiz savās telpās uzņēma 50. Cerību kausu – bērnu un jauniešu komandu turnīra gan pusfinālu, gan finālu.

TSI ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā sagatavo pieprasītus speciālistus. Augstskola piedāvā inženierzinātņu virzienu studiju programmas tādās jomās kā datorinženierija, transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, un vadībzinātne. Studiju programmas apgūstamas latviešu un angļu valodās.

Rīgas Šaha skola ir pateicīga par šādu veiksmīgu sadarbību, kas dod iespēju organizēt grandiozas bērnu un jauniešu sacensības. Plašajās telpās varējam uzņemt visas 46 komandas, kas pieteicās pusfinālam. Savukārt, finālā satikās jau stiprākās 10 komandas no Cerību kausa 2022.gada un 10 stiprākās no 2023.gada Cerību kausa pusfināla.

Šogad, pēc vairāku gadu pārtraukuma, beidzot uzdrīkstējāmies atjaunot tradīciju un bagātināt Cerību kausa sacensību finālu ar ārzemju viesu komandām. Šoreiz uz Rīgas Šaha skolas ielūgumu atsaucās kaimiņi no Igaunijas, Tartu "Kalev" kluba, kuri piedalījās ar divām komandām.

Spraigās cīņās tika aizvadītas 9 spēļu kārtas, kur pirmās 5 tika izspēlētas sestdien, 25.martā, un atlikušās 4 – svētdien, 26.martā. Katram dalībniekam partijai bija dots apdomas laiks 15 min. un 10 sek. par izdarīto gājienu.

Jaunums šogad – līderu komandu mačiem spēles notika pie digitālajiem galdiņiem. Šīs partijas tika translētas online un tām varēja sekot līdzi. Tāpat jaunums bija ne tikai spēļu translācija, bet arī spēļu tiešraide ar komentētājiem. Par spēļu tiešraidi parūpējās Rīgas Mats pārstāvis Andris Tihomirovs, kurš kopā ar diviem trīskārtējiem Latvijas jauniešu čempioniem savās vecuma grupās Emīlu Jāni Mieriņu (U-18) un Miķeli Vingri (U-14) komentēja partijas.

Par 50.Cerību kausa uzvarētājiem ar 27,5 komandas punktiem kļuva ARchess kluba trenera Aivara Raudives komanda "ARchess club", 2.vietā ar 24 komandas punktiem – Rīgas Šaha skolas trenera Edgara Ungura komanda "ThinkB4UMove" un 3.vietā – ar 23 komandas punktiem Rīgas Šaha skolas treneres Diānas Matisones komanda "Kaissa".

Detalizēta informācija Rīgas Šaha skolas mājas lapā.