Ar turnīru nosvin Rīgas Šaha kluba vadītāja Gubanova 50 gadu jubileju

17.03.2023
Foto: Sergejs Bodarovs

Latvijas vienīgā aktīvā šaha kluba, kas atrodas Vecrīgā, bāra ''Victory pub" telpās, 5 gadu darbības gadskārta tika nosvinēta pērn, un šogad pienāca kārta ar turnīru sumināt tā saimnieku – Rīgas Šaha kluba vadītāju Ivo Gubanovu, kuram nesen apritēja apaļš pusgadsimts.

Ivo jubileju sagaidīja ar FIDE online ātrspēles meistarkandidāta sertifikātu (ACM) un personiskās grāmatas "Ivosophy" izdošanu.

Augšējā attēlā redzam grāmatu autorus apmainoties ar savām grāmatām. Jāpiezimē ka Ivo vadītais klubs 2022 gada komandu čempionātā ieguva 3. vietu.

Saviesīgais vakars par godu Gubanovam sanāca ar visai inteliģentu dalībnieku sastāvu, jo ciemojās seši zinātņu doktori, divi lielmeistari (Aleksejs Širovs un Normunds Miezis) un divi starptautiskie meistari (Vladimirs Svešņikovs un Vladislavs Larkins), no kuriem daļa piedalījās arī turnīrā. Kopā mājīgajās Rīgas Šaha kluba telpās pie galdiņiem sēdās 27 dalībnieki no trīs federācijām. Bez Latvijas vēl arī Ukrainas un Turcijas pārstāvji.

Tika izspēlētās deviņas blica kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Jubilejas svinību atmosfērā par uzvarētāju pārliecinoši kļuva starptautiskais meistars no Ukrainas Vladislavs Larkins (2338), kurš apspēlēja visus savus pretiniekus.

Ar 6,5 punktiem aiz viņa palika attiecīgi Kristaps Kretainis (2123), Konstantīns Gudovskis (1910) un IM Guntars Antoms (2120), 6 punkti Igoram Smorodinskim (2050), bet pa 5,5 ieguva Arsens Bataševs (2178) un Ingrīda Lazdiņa (1654). Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Nākošais turnīrs ar gaviļnieka suminēšanu notiks 11.aprīlī, kad tiks sveikts Rīgas Šaha kluba treneris Igors Smorodinskis.

Kā jau esam rakstījuši, Rīgas Šaha klubs dibināts 2017.gadā un atrodas Vecrīgā, Tirgoņu ielā 10, blakus Domu laukumam, 1698.gadā celtajā holandiešu mājā alus krogā "Victory Pub". Tā telpās atsevišķa istaba ir atvēlēta šaha spēlēšanai.

Foto: Sergejs Bodarovs
Foto: Sergejs Bodarovs
Foto: Sergejs Bodarovs
Foto: Sergejs Bodarovs
Foto: Sergejs Bodarovs