Latvijas jauniešu čempionāts šoreiz norisināsies Banku augstskolas telpās

01.03.2023
Banku augstskola Skanstes ielā 43, Rīga. Foto no ba.lv.

Latvijas 2023.gada jauniešu čempionāta fināls klasiskajā šahā notiks jau nākamnedēļ, no 13. līdz 18.martam, to savās telpās Skanstes ielā 43, Rīgā, pirmo reizi uzņemot Banku augstskolai.

Sacensības sāksies pirmdien, 13.martā, ar atklāšanas ceremoniju pulksten 15, savukārt noslēgums paredzēts sestdien, 18. martā, pulksten 16.

Sacensības tiks aizvadītas sešās vecuma grupās (no U-8 līdz U-18) gan zēniem, gan meitenēm. Zēniem tās norisināsies pēc riņķa sistēmas, desmit priekšsacīkšu posmu pārvarējušiem dalībniekiem katrā vecuma grupā noskaidrojot spēcīgāko savā starpā. Savukārt meitenēm sacensības ir atvērtas un tajās ir aicinātas piedalīties visas Latvijas Šaha federāciju pārstāvošās šahistes, kurām ir izpildītas dalībai nepieciešamās sporta klases.

Sacensības visās vecuma grupās norisināsies ar laika kontroli 90 minūtes partijai katram dalībniekam + 30 sekundes par katru izdarīto gājienu. Šādā režīmā dalībniekiem būs jāaizvada 7 – 9 kārtas, atkarībā no vecuma grupas un turnīru izspēles sistēmas. Visās grupās tiks apskaitīts starptautiskais klasiskā šaha reitings.

Pieteikšanās sacensībām meitenēm ir atvērta līdz 12. martam. Detalizēta informācija ir atrodama nolikumā.

Latvijas jauniešu čempionāta fināls ir gada svarīgākās valsts nozīmes sacensības bērnu un jauniešu šahā, kuras vienlaikus ir kvalifikācijas sacensības pasaules un Eiropas čempionātiem. Zināms, ka Eiropas jauniešu čempionāts vecuma grupās U-8 līdz U-18 notiks no 4. līdz 15.septembrim Rumānijas kūrortpilsētā Mamaijā, bet pasaules čempionāti notiks divās lokācijās.

Jaunākos dalībniekus (vecuma grupās U-8, U-10, U-12) sagaida brauciens uz Šarm El Šeihu Ēģiptē, savukārt čempionātu U-14, U-16 un U-18 grupās no 12. līdz 25.novembrim uzņems Itālijas pilsēta Montesilvano.

Latvijas jauniešu čempionāta fināls norisinās Banku augstskolas  telpās. Banku augstskola ir starptautiski atzīta augstākās izglītības iestāde, kas jau 30  gadus ir viena no atpazīstamākajām Latvijas biznesa skolām. Šobrīd tā īsteno kopskaitā 12 akreditētas profesionālās augstākās izglītības studiju programmas biznesa vadības un finanšu izglītības virzienos visos studiju līmeņos latviešu un angļu valodā. Banku augstskola Latvijas tautsaimniecībai ir devusi vairāk nekā 12 000 absolventu, no kuriem daudzi ir Latvijā un Eiropā plaši atpazīstamu uzņēmumu vadītāji un nozaru eksperti.