Noslēdzies bērnu un jauniešu atklātais komandu čempionāts "Cerību kauss"

28.03.2022
Par 49.Cerību kausa uzvarētājiem kļuva Daugavpils komanda "Daugava chess".

Sestdien un svētdien Rīgā, Transporta un sakaru institūta zālē (TSI) aizvadīts Latvijas 49. bērnu un jauniešu atklātais komandu čempionāts “Cerību kauss”, kurā piedalījās 32 komandas no visas Latvijas informē Rīgas Šaha skola (RŠS).

Pēdējos divos gados Cerību kausu sacensības neizdevās noorganizēt saistībā ar "Covid-19". Tāpēc pēc ilgā pārtraukuma un gaidīšanas RŠS vēlējās bērniem sarīkot nopietnas meistarsacīkstes, tāpēc arī nolikumā ieviesa korekcijas un šogad nolēma pielaist spēlēt bērnus un jauniešus vecumā līdz 13 gadiem jeb tos, kuri dzimuši 2009.gadā un jaunākus. Parasti sacentās U-12 grupas jaunieši.

Komandas aizvadīja Šveices sistēmas deviņas kārtas ar apdomas laiku 15 minūtes partijai plus 10 sekundes par gājienu. Katra vienība sastāvēja no četriem spēlētājiem, arī viena meiteņu galdiņa.

Par 49.Cerību kausa uzvarētājiem kļuva Daugavpils komanda "Daugava chess", treneris E.Dzirkalis. Pirmo vietu komandai nodrošināja izcīnītie 25,5 punkti. "Daugava chess" sastāvā spēlēja Sofja Vasiļjeva, Jegors Andrusevičs, Daniils Aleksejevs un Milana Gaiļevska. 2.vietu ar 24,5 punktiem izcīnīja “ThinkB4UMove I”, Rīgas Šaha skolas trenera E.Ungura komanda – Marija Kuzņecova, Renārs Mūzis, Patriks Ivulāns un Marija Krasiļņikova, bet trešie ar 23,5 punktiem palika "H7", kas bija Rīgas Šaha skolas trenera V.Putkas komanda: Kristiāns Vārpiņš, Toms Jeronovičs, Ralfs Manžurcevs un Naomi Maklakova.

Pirmo trīs vietu komandas un treneri saņēma arī īpaši sarūpētos suvenīrus no TSI. Komandu vērtējumā specbalvu no TSI saņēma vienīgā meiteņu komanda “Šahs un caps”, Rīgas Šaha skolas trenere N.Maklakova.

Kā arī tika apbalvoti 1.–3.vietu ieguvēji pie katra galdiņa un noteikti labākie rezervisti zēniem un meitenēm. 1.galdiņš: Sofja Vasiļeva, 2.Vadims Aleidzans, 3.Reinis Valdats, 2.galdiņš: 1.Oļegs Kaļiņins, 2.Iļja Kotovs, 3.Emīls Šļubovskis, 3.galdiņš: 1. Romans Tolmačevs, 2.Raimonds Freibergs, 3. Alberts Priedeslapa, 4.galdiņš: 1.Naomi Maklakova (9 punkti no 9!), 2. Marija Krasiļņikova, 3.Maria Labecka. Labākais rezervists zēniem – Aleksandrs Gorohovs, un labākā rezerviste meitenēm – Viktorija Rožkova.

Visi rezultāti atrodami: chess-results.com.

Turnīra laika tika ievērota stingra disciplīna, kur spēļu zālē varēja atrasties tikai dalībnieki, treneri un tiesneši, tiesnešu palīgi. Kārtu starplaikos tika iemūžinātas komandu sastāvu bildes uz galvenā atbalstītāja TSI foto sienas, kā arī tika izspēlēts mini konkurss, kur bija jāuzmin, cik šahisti brāļi un māsas atrodas spēļu zālē (ieskaitot dalībniekus, tiesnešus, tiesnešu palīgus) un tie ir 23! Tāpat tika godinātas visas šahistes, jo 2022.gads ir veltīts sieviešu šaham un tapa brīnišķīga kopbilde, kuru veido 50 dalībnieces, plus treneres un tiesnešu palīdzes.

Noslēdzoties 49.Cerību kausam, Transporta un Sakaru institūta mārketinga vadītāja Olga Dzilna bija pavisam tieša un sirsnīga: “Prieks dzirdēt, ka viss izdevās lieliski, gaidām vēl un drīz. Uz tikšanos!”

TSI ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā sagatavo Latvijā un visā pasaulē pieprasītus speciālistus. TSI piedāvā inženierzinātņu studiju programmas tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, robotika un elektronika, aviācija, transports un loģistika, kā arī vadība un digitālais bizness. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.

Nellija Maklakova

Otro vietu izcīnīja "ThinkB4UMove I".
Trešie palika "H7" jaunie spēlētāji.