Olaines čempionātā uzvar jaunā Marija Kuzņecova

12.10.2021

Nedēļas nogalē Olaines sporta namā aizvadīts gan novada atklātais čempionāts ātrajā šahā, gan arī bērnu turnīrs. Kopumā pie galdiņiem sēdās vairāk nekā pussimts dalībnieku, pārsvarā no Olaines un netālās Rīgas.

Sacensības organizēja Olaines Šaha klubs sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju un Olaines Sporta centru.

Olaines novada atklātajā čempionātā piedalījās 39 interesenti, kuri aizvadīja 8 Šveices sistēmas rapida kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Nedaudz negaidīti par uzvarētāju kļuva vienpadsmit gadus jaunais mūsu šaha talants Marija Kuzņecova (1713), kurai bija septītais starta reitings. Viņa ieguva 6,5 punktu no 8, piecus savus pretiniekus uzvarot un trīs reizes cīnoties neizšķirti.

Pēdējā kārtā viņa pieveica Konstantīnu Gudovski (1939), kurš sacensības sāka ar sešām uzvarām pēc kārtas, bet noslēdza ar divām nullēm un trešo vietu kopvērtējumā.

Otrais palika FM Vitālijs Ļevčenkovs (1978), kurš, gluži kā Kuzņecova, arī iekrāja 6,5 punktus. Ārpus labāko trijnieka palika Uldis Melderis (1866) un Aivars Laizāns (2058) – abiem pa 6, kā arī jaunais Marats Francs (1792) – 5,5.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, savukārt pārējie balvu saņēmēji – šeit.

Savukārt bērnu turnīrā startēja 19 dalībnieki. Labākie bija Justīne Elza Grāvere – 6 punkti, Adrians Broks un Kalvis Apinis – pa 5,5.