Rīgas Šaha klubs kārtējo gadskārtu atzīmē ar blica turnīru

06.08.2021

Trešdien, 4.augustā, par vienu gadu vecāks kļuva Rīgas Šaha klubs, kura iniciators un vadītājs ir uzņēmējs Ivo Gubanovs. Lai atzīmētu dzimšanas dienu, kluba mājvietā bārā ''Victory pub'' tika rīkots turnīrs "Rīgas Šaha klubam – 4 gadi".

Deviņu kārtu Šveices sistēmas ātspēles turnīrs ar laika kontroli 4 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu pulcēja 22 dalībniekus. Tā kā piedalījās arī Spāniju pārstāvošais lielmeistars Aleksejs Širovs (2658), sacensības ieguva arī starptautisku skanējumu.

Kaut arī Širovs bija pārliecinošs favorīts, uzvaru turnīrā viņš nodrošināja tikai pēdējā partijā. Tas viss, pateicoties zaudējumam Emīlam Jānim Mieriņam (1848) sacensību otrajā kārtā. Pēc tam sekoja līdera Konstantīna Gudovska (1926) ķeršana ar septiņām uzvarām pēc kārtas, kura beidzās sekmīgi.

Noslēgumā Širovam 8 punkti, Gudovskim – 7,5, bet pārējie sekotāji no šī dueta atpalika ievērojami – par 2 punktiem. Nākamās vietas ar 5,5 punktiem ieguva attiecīgi Širova pāridarītājs Mieriņš, Jurijs Agafonovs (1990), Uldis Melderis (1913), Ingrīda Lazdiņa (1613) un Ģirts Tenis (1893). Lazdiņa bija vienīgā dāma šaja turnīrā un viņas sniegums ir visai uzteicams.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Kā jau jubilejas sacensības, šis pasākums aizritēja jaukā un saviesīgā atmosfērā, sveicot tā galveno varoni un namatēvu Ivo Gubanovu, un novēlot Rīgas Šaha klubam vēl ilgus gadus un daudzus turnīrus.

Daiņa Degļa sarūpēts kliņģeris cipara 4 formā.