Gandrīz pusgadu ilgušo pauzi pārtrauc Vadims Indričāns

11.06.2021

No Latvijas šahistiem šogad pirmās klasiskā reitinga klātienes partijas aizvadījis kārsavnieks Vadims Indričāns (1898), kurš piedalījās nedēļas nogales turnīrā Milānas (Itālija) piepilsētā Mediglijā.

Turnīrs "OP Mediglia" notika no 29.aprīļa līdz 2.maijam un tika "apskaitīts" Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) jūnija klasiskā šaha reitingā.

Vadims Indričāns, kurš pāris gadus pastāvīgi dzīvo un strādā Itālijā, aizvadīja gan tikai divas cīņas, taču ar to pietika, lai pārtrauktu klasisko klātienes turnīru pauzi, kas mūsu valsts šahā bija iestājusies "Covid-19" pandēmijas dēļ. Vadima Izstāšanās iemesls bija pārāk nejēdzīgā loģistika, lai no dzīvesvietas nokļūtu uz turnīru un atpakaļ – tas sanāca nesamērīgi dārgi.

Kā liecina portāls chessratings.top, līdz šim pēdējās klasiskās šaha partijas nospēlēja liepājnieks Elhans Imanovs (1773). Decembrī viņš piedalījās turnīrā "The Lewis Chessmen Master", kas notika Norvēģijā. Savukārt pēdējais puslīdz pinais šaha mēnesis bija oktobris, kurā pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 45 Latvijas pārstāvji.

Valdībai turpinot atvieglot "Covid-19" dēļ noteiktos ierobežojumus, šaha dzīve lēnā garā atgriežas normālās sliedēs, un drīz arī Latvija varēs sekot kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas pēdām un rīkot klātienes sacensības – gan blicā, gan rapidā, gan klasikā.