Četri Latvijas pārstāvji nokārtojuši starptautiskā organizatora titula eksāmenu

06.06.2021

Maijā četri Latvijas pārstāvji – Artūrs Mihailovs, Alberts Cimiņš, Aivars Laizāns un Andris Tihomirovs – piedalījās speciālos sagatavošanās kursos, kuru noslēgumā nokārtoja FIDE Starptautiskā organizatora (saīsināti – IO) eksāmenu.

FIDE seminārs starptautiskajiem organizatoriem notika 2021. gada 7. un 10. maijā Taškentā. Mūsu pārstāvji tajā piedalījās ar videokonferenču rīka Zoom starpniecību no Latvijas.

Semināru rīkoja Uzbekistānas šaha federācija sadarbībā ar Starptautisko Šaha federāciju (FIDE) un Āzijas šaha federāciju. Semināra mērķis bija apmācīt un sertificēt starptautisko šaha organizatorus saskaņā ar FIDE noteikumiem. Pirmo reizi šādu semināru tēmas ietvēra FIDE tiešsaistes šaha noteikumus un uzsvēra organizēšanas praktiskos aspektus hibrīdšaha sacensības. Semināru vadīja Vadims Cipins (Kanāda).

Kopumā piedalījās piecpadsmit dalībnieki no piecām Āzijas un Eiropas valstīm – Uzbekistānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas un Ukrainas.

Lai arī Artūrs Mihailovs, Alberts Cimiņš, Aivars Laizāns un Andris Tihomirovs ir nokārtojuši IO eksāmenu, pilnvērtīgai titula iegūšanai vēl ir nepieciešams noteikts turnīru skaits un formātu dažādība, kuru katrs no viņiem ir organizējis. Vistuvāk titulam šobrīd ilggadējais "Termo Eko" rīkotājs Mihailovs.

Atgādināsim, ka Latvijā šobrīd ir tikai divi titulu "International Organiser" īpašnieki – Āris Ozoliņš un Egons Lavendelis.