Otrajā "Sit&Play" turnīrā uzvar ukraiņu lielmeistars Bernadskis

01.11.2020

Sestdien, 31.oktobrī, interneta šaha platformā Lichess.org aizvadīts otrais tiešsaistes turnīrs "Sit&Play", kurā piedalījās 34 dalībnieki no 13 pasaules valstīm: Latvijas, Bangladešas, Indijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Uzbekistanas, Armēnijas, Izraēlas, Igaunijas, Azerbaidžāna, Angliju un Ukrainas.

Sacensības pulcēja ne tikai daudzu valstu pārstāvjus, bet arī visai respektablu sastāvu, jo cīņā par 400 eiro vērto balvu fondu iesaistījās arī seši lielmeistari un četri starptautiskie meistari.

Šahisti aizvadīja deviņas Šveices sistēmas kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Noslēgumā par uzvarētāju ar 7,5 punktiem kļuva lielmeistars no Ukrainas Vitālijs Bernadskis. Aiz viņa palika un pa 6,5 punktiem ieguva vēl trīs lielmeistari – Javohirs Sindarovs (Uzbekistāna), Vugars Rasulovs (Azeraidžāna) un Nordibeks Abdusatorovs (Uzbekistāna). Piektais ar 6 punktiem bija starptautiskais meistars no Lietuvas Valērijs Kazakovskis, bet labāko sešinieku noslēdza vēl viens uzbeks FM Jahongirs Vahidovs.

Labākās dāmas balvu ieguva mūsu WFM Jūlija Gorožankina, reitinga kategorijā līdz 2200 labākie bija Pjotrs Koļasa un Georgijs Germanovs, bet reitingā līdz 1800 – FM Emins Ohanjans (Armēnija) un Augustīns Bazīliuss (Lietuva).

Visi rezultāti, ieņementās vietas un partijas apskatāmas lichess.org/swiss/GDGjcskv.

Nākamais šīs starptautiskās sērijas turnīrs notiks jau sestdien 14.novembrī. Tāpat kā iepriekš, dalības maksa būs 10 eiro, bet balvu fonds – 400 eiro.