Reimanis beidzot oficiāli tiek pie IM titula, Lelis kļūst par FIDE tiesnesi

13.10.2020

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) valdes sēdē, kas notika oktobra sākumā, nolemts apstiprināts starptautiskā meistara (IM) nosaukumu Ritvaram Reimanim un piešķirt FIDE tiesneša (FA) titulu Jānim Lelim

29 gadus vecais Ritvars Reimanis (2412) savu pēdējo, trešo IM normu izpildīja jau šī gada janvāra beigās, tomēr lēmums par titula piešķiršanu kavējās FIDE pusē. Nu ir atsūtīts gan oficiāls sertifikāts, un arī FIDE mājaslapā pie Reimaņa uzvārda redzama abreviatūra IM.

Atgādināsim, ka pirmo IM normu Reimanis izpildīja 2016.gadā Kopenhāgenā turnīrā "Obro Chessclub 80 Year", savukārt otrā nāca pagājušogad Lielbritānijas komandu čempionātā.

Latvijā šobrīd ir vienpadsmit spēlētāji ar titulu IM, sākot ar reitingu 2516 (Andrejs Sokolovs) un beidzot ar 2192 (Olita Rause).

Savukārt Jānis Lelis (1814) FIDE tiesneša titulu ieguva, pateicoties viņa darbībai Eiropas jauniešu čempionātā Rīgā (2018), Latvijas senioru čempionātā (2019), Tāla memoriālā (2019) un Rīgas Vasaras šaha festivālā (2020).

Tiesnešu pulks mūsu valstī ir krietni audzis. Jūlijā par FA kļuva Gunārs Gertners, bet martā par FIDE tiesnešiem tapa Visvaldis Gercāns un Anatotlijs Jasinskis.

Tāpat kā starptautisko meistaru, arī FIDE tienešu mums tagad ir 11.