Aizvadīts skolotāja Ulda Deisona piemiņas turnīrs

28.06.2020
Foto: Jānis Plitnieks

Sestdien Siguldā notika pazīstamā TV diktora un ilggadēja skolotāja Ulda Deisona otrais piemiņas turnīrs. Sacensības pulcināja 18 Vidzemes novadu šahistus no Siguldas, Mālpils, Cēsīm, Limbažiem, Rūjienas un Vangažiem.

Daudzi sacensību dalībnieki varēja sevi atpazīt U.Deisona savāktajā unikālajā fotogrāfiju kolekcijā, kurā bija iemūžināti gan mirkļi pie šaha galdiņiem šaha sacensību laikā, gan spēļu pārtraukumos kopā ar tādām Latvijas šaha slavenībām kā Mihails Tāls, Aivars Gipslis, Vladimirs Bagirovs, Aleksandrs Koblencs un daudzi citi.

Turnīra laikā cīņas pie galdiņiem bija spraigas, un uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējā kārtā. Ar 5,5 punktiem 7 kārtās pirmo vietu izcīnīja limbažnieks Ivars Babris, otrais ar 5 punktiem – arī limbažnieks Ivo Saksis, un trešajā vietā ar 5 punktiem – Matīss Mitenieks no Cēsīm.

Turnīra tabula skatāma chess-results.com.

Pēc turnīra Siguldas šaha kluba biedri nolika ziedus Siguldas kapos pie novadnieku – šahistu kapu kopiņām, arī U.Deisonam, Alvim Vītoliņam un Mildai Endzelīnai (Laubertei).

Dienas turpinājumā turnīra dalībniekiem bija iespēja izmēģināt kroketa spēli "Kroketa kluba SIG-LIG" pasaules standartiem atbilstošajā laukumā. Interesenti varēja sagatavoties plānotajai šaha un kroketa divcīņas četru turnīru sērijai šovasar – 11.jūlijā, 12.jūlijā, 15.augustā un 16.augustā. Par šīm sacensībām plašāk var lasīt šeit.

Visvaldis Gercāns,
sacensību tiesnesis

Foto: Jānis Plitnieks
Foto: Jānis Plitnieks
Foto: Jānis Plitnieks
Foto: Jānis Plitnieks