Circeņa piemiņas turnīrs notiks, kad plānots – 30.maijā

12.05.2020

Pedagoga, vieglatlēta un šahista Fēliksa Circeņa (1929–2004) tradicionālais piemiņas turnīrs notiks, kā iepriekš plānots – sestdien, 30.maijā. Atšķirība ir tāda, ka tas aizritēs nevis klātienē Ādažos, bet gan internetā, platformē lichess.org.

Sacensības organizē Ādažu vidusskola sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju un Rīgas Šaha federāciju. Turnīra direktors ir FIDE meistars Jānis Grasis, bet galvenais tiesnesis − IA Alberts Cimiņš.

Sacensībās var piedalīties visi šaha spēles cienītāji neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Turnīra dalībniekam ir jābūt FIDE ID numuram.

Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas 10 kārtās ar apdomas laiku 5 minūtes plus 5 sekundes par gājienu. Atkarībā no dalībnieku skaita galvenais tiesnesis sacensību dienā ir tiesīgs veikt izmaiņas.

Interesenti aicināti pieteikties līdz 29.maijam pulksten 20. Dalības maksa ir 5 eiro, bet no tās atbrīvoti GM, IM, WGM un WIM titulu īpašnieki. Turnīra organizatoriem ir tiesības pieprasīt paaugstinātu dalības maksu no dalībniekiem, kas ir nokavējuši iepriekšējās pieteikšanās beigu datumu.

Uzvarētājus apbalvos ar diplomiem, kausiem, naudas un pārsteiguma balvām. Par I vietu tiek garantēta naudas balva ne mazāk kā 100 eiro.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.