Reizniece-Ozola, Bērziņa un Otikova Vācijā nodrošina komandai uzvaru līgā

16.02.2020

Vācijas sieviešu 2.Bundeslīgā "Ost" 2019./2020.gada sezonā par čempioni kļuva pilsētas Lubericas komanda "SG 1871 Löberitz", kurā vadošās lomas spēlēja mūsu šahistes WGM Dana Reizniece-Ozola, WGM Ilze Bērziņa un WFM Elīna Otikova.

Astoņu vienību turnīrā "SG 1871 Löberitz" septiņās spēlēs izcīnīja sešas komandu uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti un ar 13 punktiem ieguva 1.vietu, par punktu apsteidzot tuvāko sekotāju "SC Rotation Pankow". Komandā sezonas gaitā spēlēja trīs latvietes un piecas vācietes. Mūsu šahistes bija līderes pēc reitinga un cīnījās pie vadošajiem galdiņiem. Reizniece-Ozola ieguva 3 punktus no 4, Bērziņai 5,5 punkti no 7, bet Otikovai 6 no 7.

Līdz ar šo panākumu komanda iekļuva Vācijas Sieviešu bundeslīgā! Prieku neslēpj komandas līdere Dana-Reizniece Ozola: "Mūsu Vācijas sieviešu komanda uzvarēja 2.Bundeslīgā un pirmo reizi spēlēs pirmajā līgā. Domāju, ka lielā mērā palīdzēja tas, ka nu jau trīs latvietes spēlēja: es, Ilze (pirmo reizi piesaistījām) un Elīna. Nākamgad būs jāiesaista vēl kāda latviete, lai var godam cīnīties stiprākā līgā. Klubam nākamgad 150 gadu jubileja, būs īsta svinību sezona!"