Dalībnieki var pieteikties galvaspilsētas čempionātam

03.09.2019

Jau pēc pēc divām nedēļām, 19.septembrī, Rīgas Šaha federācijas telpās Maskavas ielā 32/4 sāksies galvaspilsētas atklātais  čempionāts klasiskajā šahā, kas parasti ir kvalifikācijas posms spēlēšanai Latvijas vīriešu čempionāta finālā.

Sacensības organizē Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.

Sešu dienu laikā līdz 24.septembrim ieskaitot tiks aizvadītas astoņas kārtas ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā reitinga aprēķinu. Sestdien un svētdien, 21. un 22.septembrī, dalībniekiem nāksies izspēlēt pa divām partijām.

Dalības maksa ir 10 eiro, taču no tās ir atbrīvoti GM, IM, WGM un WIM titulu īpašnieki. Pieteikšanās ir pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv. Aicināti šahisti sākot ar vismaz 1.sporta klasi. Balvu fonds ir atkarīgs no dalībnieku skaita. Paredzētas arī Sporta un jaunatnes pārvaldes sarūpētās medaļas un diplomi.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Pašreiz pieteikušos dalībnieku sastāvs apskatāms chess-results.com.

Atgādināsim, ka pērn 53 dalībnieku konkurencē par Rīgas čempionu kļuva Kristaps Kretainis, kurš triumfēja otro gadu pēc kārtas un ceturto vispār.

Pēdējo gadu Rīgas čempionāta uzvarētāji:
2018. Kristaps Kretainis
2017. Kristaps Kretainis
2016. Arturs Bernotas
2015. Vladimirs Svešņikovs
2014. Kristaps Kretainis
2013. Dmitrijs Tokranovs
2012. Dmitrijs Tokranovs
2011. Renārs Osis