Tukuma turnīru sērija noslēdzas ar Paikena uzvaru posmā un kopvērtējumā

11.11.2023
Noslēdzošā posma laureāti.

Noslēdzies ikgadējais Tukuma novada atklātais čempionāts, kas, tāpat kā pērn, tikai aizvadīts sešos posmos. Par uzvarētāju gan kopvērtējumā, gan sezonas pēdējā turnīrā kļuva sacensību laikā vēl 14 gadus jaunais Reinis Paikens (2011).

Pasākumu organizēja Tukuma Šaha klubs tā priekšsēdētāja Māra Zvauņa vadībā. Visos sešos posmos dalībniekiem nācās aizvadīt Šveices sistēma 8 kārtas ar laika kontroli 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. Tika aprēķināts arī FIDE ātrā šaha reitings.

Pēdējā posma noslēgumā Tukuma šaha kluba biedrs un arī šā gada Latvijas klasiskā čempionāta bronzas laureāts Paikens ieguva 6,5 punktus no 8. Viņam sešas uzvaras, viens neizšķirts un zaudējums tikai otrās vietas ieguvējam Kārlim Goblejam (1869), kuram arī 6,5 punkti tikai sliktāks papildrādītājs.

Nākamie četri spēlētāji iekrāja pa 5,5 punktiem un ierindojās šādā secībā: Uldis Melderis (1880), Vitālijs Ļevčenkovs (1990), Jānis Visockis (1882) un Aleksandrs Afanasjevs (1630). Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Kā informē Māris Zvaunis, kopvērtējumā Paikenam 25,5 punkti, otrais ar 24,5 palika Ļevčenkovs, bet trešais ar 23 finišēja Rolands Kaļinausks no Lietuvas. Labākās dāmas titulu ar 17 punktiem izcīnija Melānija Luīze Jansone, bet juniora – Maksims Otrohovs (20,5). Savukārt senioru konkurencē 50+ grupā ar 20,5 punktiem labākais bija šaha treneris no Pļaviņām Uldis Melderis. 65+ grupā ar 21,5 rīdzinieks Jānis Visockis, bet 80+ grupā ar 15 punktiem – Mārtiņš Liepiņš no Slampes.

Sportiskākās ģimenes balvu saņēma Jansonu ģimene, kurā kopā ar Melāniju spēlēja arī brālis Kristiāns un tētis Edijs. Pārsteiguma balva tika 10 gadus jaunajam  Normundam Petrovskim kurš piedalījās visās kārtās un izcīnīja 11 punktus.

Ar to Tukumā šaha dzīve šosezon neapstājas. Svētdien, 17.decembrī, paredzēts tradicionālais meistarkandidātu Harija Skujas un Ojāra Veihmaņa piemiņas turnīrs. Nolikums apskatāms šeit.

Labākie trīs kopvērtējumā.