Nedēļas nogalē notiks trīs Latvijas čempionāti

01.11.2023
Viesnīca "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" (Krogus iela 1, Rīga). Foto no booking.com

Jau gaidāmajā nedēļas nogalē viesnīca "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" (Krogus iela 1, Rīga) būs visai aktīvu šaha notikumu piepildīta, jo no piektdienas, 3.novembra, līdz svētdienai, 5.novembrim, notiks trīs dažādi Latvijas čempionāti.

Pirmais no turnīriem būs Latvijas čempionāts blicā jauniešiem sešās tradicionālajās vecuma grupās: U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 un U-18. Tā sākums ir piektdien pulksten 18, bet reģistrācija sāksies jau pulksten 16.30. Laika kontrole ir 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu.

Pēc tam sestdien pulksten 12 (reģistrācija no 10.30) tiks dots starts rapida čempionātam ar laika kontroli 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Arī tas notiks visās iepriekšminētajās grupās. Abos šajos čempionātos zēni un meitenes spēlēs kopā, bet tiks vērtēti atsevišķi.

Abas sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija, to direktors ir Toms Kalnņš, bet galvenais tiesnesis - IA Alberts Cimiņš.

Iepriekšējā pieteikšanās līdz 2.novembrim (ieskaitot), sūtot e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Dalības maksa ir 10 eiro, neatkarīgi no tā, vai spēlētājs piedalās vienā, vai divos čempionātos.

Detalizēta informācija nolikumā.

Šaha kaislības viesnīcā "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" turpināsies arī svētdien, kad pulksten 11 sāksies Latvijas čempionāts (ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem) "Dice Chess" ar balvu fondu 1500 eiro! Visi laipni aicināti! Detalizēta informācija pieejama šeit.