Aizvadīts turnīrs Viļakas Vissvētās Jēzus sirds Romas katoļu baznīcā

17.10.2023
Turnīra laureāti.

Svētdien, 15.oktobrī, norisinājās šaha svētki vienā no Latvijas skaistākajām baznīcām – Viļakas Vissvētās Jēzus sirds Romas katoļu baznīcā.

Uzreiz pēc dievkalpojuma, kurā tika godināta visu šahistu aizbildne Sv. Terēze no Avilas (jeb Lielā Terēze) un atzinīgi pieminēta visu šahistu spēja vadīt šo sarežģīto spēli, šahisti un viņu atbalstītāji kopā raiti sakārtoja Viļakas pilsētas pārvaldes sagādātos galdus un sarindoja šaha figūriņas, lai pirmās dievnamā reģistrētās sacensības varētu sākties.

Sacensības un šaha svētki vienlaikus notika pateicoties daudzu notikumu sakritībai, bet ļoti liela pateicība priesterim Andrim Priedem, kurš noorganizēja apstākļus, sirsnīgo atmosfēru un patiesus svētkus dievnamā. Pateicība Viļakas Jēzus Sirds Romas katoļu draudzei un vietējiem iedzīvotājiem par sagādāto bagātīgo cienastu, kā arī ieskatu skaistā dievnama vēsturē un atdzimšanā.

Tik pat liels paldies lielmeistaram Mārim Krakopam, kurš sagādāja prieku no bērniem līdz sirmgalvjiem, jo atsaucība simultānspēles seansam bija negaidīti liela, bet lielmeistars ar neizsīkstošu spēku un dzirkstošu optimismu smaidīt lika bērniem, par spēles gaitas risināšanu uzslavēja priesteri, jaunības panākumus ļāva atcerēties gados cienījamākajam sacensību dalībniekam, kā arī lika aizdomāties, vai šaha figūras nevajadzētu atsākt pacilāt tiem, kuri bija spēlējuši bērnībā, bet septiņām sacensību spēlēm drosmi saņēmušies nebija, savukārt spēli ar lielmeistaru garām nelaida.

Paldies sacensību tiesnesim Aleksandram Vasiļkovam, kurš bija atsaucīgs sacensību sarīkošanai jau no pašas idejas iedzīvināšanas pirmsākumiem un šaha spēles noteikumus ar prieku izskaidroja šahistiem ar pavisam nelielu spēles pieredzi.

Sacensībās pirmo vietu ieguva GM Māris Krakops, otro – WCM Marija Kuzņecova, trešo - MK Jurijs Agafonovs, U-18 konkurencē labākais bija Martijs Krakops, otrais – Patriks Ivulāns, trešais – Dāvids Katkovskis. Dāmu konkurencē pirmo vietu ieguva MK Sandra Harlinska, otro – Maldra Strupka, trešo – Žanete Kluša. Savukārt senioru konkurencē labākais bija Matīss Mitenieks, otrais – Vilnis Viļčevskis, trešais – Ulrihs Pozņaks, kurš apbalvojumu saņēma arī kā šahists cienījamākajos gados, turpretī Patriks Kapačs – kā jaunākais sacensību dalībnieks.

Visi sacensību rezultāti aplūkojami chess-results.com.

Pateicībā visiem šaha sacensību dalībniekiem, atbalstītājiem un klātesošajiem,
Inese Volkova