Jau oktobra beigās notiks turnīrs meitenēm Superšahiste

14.10.2023
Attēls no sahaskola.lv

Rīgas Šaha skola (RŠS) informē, ka 28. oktobrī un 29. oktobrī Transporta un sakaru institūtā, Lomonosova ielā 1, Rīgā, notiks gadskārtējās meiteņu šaha sacensības Superšahiste, kuru pirmsākumi meklējami jau vairāk nekā pirms 10 gadiem.

Pirmais Rīgas Šaha skolas Superšahiste turnīrs notika 2012. gadā. Pagājušajā gadā, tāpat kā šogad, meiteņu turnīrs notika oktobra beigās, skolēnu brīvlaika izskaņā. Sacensību mērķis ir popularizēt šahu meiteņu vidū, dot iespēju jaunajām šahistēm pilnveidot sportisko meistarību, teikts RŠS mājaslapā.

Sacensības tiks izspēlētas divās vecuma grupās, šogad attiecīgi 2005.- 2010. dz. g. un 2011. dz. g. un jaunākas. Sacensības notiks ar FIDE ātrā šaha (rapida) reitinga aprēķinu, pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar laika kontroli 25 minūtes uz visu partiju + 10 sekundes par gājienu katrai dalībniecei. Dalībnieces katrā vecuma grupā tiks apbalvotas 5 kategorijās: kopvērtējumā, 2., 3., 4. sporta klases un iesācējas.

Pieteikšanās notiek elektroniski, Google izklājlapās līdz 27. oktobrim, adrese: https://ej.uz/Supersahiste23

Vairāk informācijas skatīt Nolikumā.

Transporta un sakaru institūts (TSI ) atbalsta projektus un iniciatīvas, kuru mērķis ir dažādība un vienlīdzība. Viens no TSI stratēģiskajiem mērķiem ir veicināt tieši meiteņu un sieviešu iesaisti STEM jomā – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika (angliski – Science, Technology, Engineering and Mathematics), ar mērķi atbalstīt un veicināt daiļā dzimuma pārstāves nebaidīties un izvēlēties karjeru un izglītību šajā jomā. TSI tic, ka darbojoties ar STEM jomu saistītās karjerās, sievietes var mainīt pasauli un gūt panākumus strauji augošajās jomās!

TSI jau daudzus gadus atbalsta mūsu valstī notiekošos šaha pasākumus. Šogad TSI savās telpās jau ir uzņēmis vairākus šaha pasākumus, t.sk., arī Rīgas Šaha skolas tradīcijām bagātā bērnu un jauniešu komandu turnīra Cerību kauss pusfinālu un finālu.

TSI ir mūsdienīga un inovatīva lietišķo zinātņu augstskola un tā ir vienīgā privātā tehniskā augstākās izglītības iestāde Latvijā. TSI nodrošina akadēmiskās studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, datorzinātnes un telekomunikācijas, elektronika un robotika, uzņēmējdarbība un vadība. Visas studiju programmas tiek īstenotas divās valodās – latviešu un angļu.

Rīgas Šaha skola ir pateicīga par šādu veiksmīgu sadarbību, kas dod iespēju TSI plašajās telpās organizēt grandiozas bērnu un jauniešu sacensības.

Uz drīzu tikšanos šaha sacensībās Superšahiste 2023, kas norisināsies mājīgajās Transporta un sakaru institūta telpās Lomonosova ielā 1, Rīgā!