"Christmas Chess Classic" – viena klasika un divi normu turnīri

13.10.2023
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Foto no km.gov.lv

No 4. līdz 10.decembrim Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks vienlaikus trīs jauni klasiskā šaha turnīri. Paredzēts viens "Open" spēlētājiem ar reitingu līdz 2400, kā arī turnīri starptautiskā meistara (IM) un sieviešu starptautiskās meistares (WIM) normas iegūšanai.

Šos trīs notikumus apvieno nosaukums "Riga Christmas Chess Classic 2023" jeb Rīgas Ziemassvētku šaha klasika 2023. To rīkotāji ir šaha tiesnese un organizatore Agapi Ter-Avetisjana un Semjons Siņeļņikovs personīgi, ciešā sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju.

Turnīrs notiks ļoti jaukā, romantiskā vietā ar pamatīgu senatnes auru Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Vecrīgā, Palasta ielā 4. Izvēle uz to krita, jo organizatori meklēja vietu, kas ir viegli sasniedzama un atpazīstama, un kur šaha turnīri nekad nav notikuši.

Interesenti aicina šahistus pieteikties kādam no šiem trim turnīriem. Atkarībā no reitinga, IM turnīram dalības maksa ir no 150 līdz 400 eiro, WIM turnīram tā ir no 120 līdz 300 eiro. Šīs ir 10 dalībnieku apļa sacensības attiecīgās normas iegūšanai, tādēļ balvu fondi tajās nav paredzēti.

Toties balvu fonds 1100 eiro plānots "Open" turnīram. Tajā būs 9 kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Dalības maksa ir no 30 līdz 55 eiro. Pieteikumi tiek gaidīti pa epastu agapi6@inbox.lv.

Detalizēta informācija nolikumā.

Šobrīd tiek plānots, ka "Christmas Chess Classic" varētu kļūt par tradicionālu pasākumu, ik gadus bagātinot Latvijas šaha kalendāru.