Aizvadīta trenera Aivara Stašāna 2.piemiņas kausa izcīņa

18.07.2023
Par turnīra uzvarētāju pārliecinoši kļuva FIDE meistars Matīss Mustaps (no labās).

Šogad izcilā šaha trenera, nacionālā meistara šahā Aivara Stašāna piemiņai veltītais turnīrs notika 15. un 16. jūlijā lieliskajās viesnīcas "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" telpās. Turnīru organizēja Latvijas Šaha federācija sadarbībā ar Rīgas Šaha skolu, to tiesāja Valdis Troņenkovs.

Turnīrā piedalījās 48 dalībnieki un tas tika izspēlēts pēc Šveices sistēmas 9 kārtās ar apdomas laiku 20 minūtes uz partiju plus 5 sekundes par katru izdarīto gājienu, informē Rīgas Šaha skola.

Abas dienas tika nodrošināti ļoti patīkami apstākļi gaisa kvalitātes un temperatūras ziņā, kā arī bija pieejami dažādi gardi dzērieni un uzkodas. Partijas gan bija pietiekami sīvas un karstas, kā tam arī pieklājas būt, bet savstarpējā dalībnieku komunikācijā valdīja liela draudzība un cieņa.

Par turnīra uzvarētāju pārliecinoši kļuva FIDE meistars Matīss Mustaps, kurš uzvarēja pirmās 7 partijas pēc kārtas, pēdējās divas kārtas nospēlējot neizšķirti, tādējādi iegūstot 8 punktus no 9 iespējamiem. Otro vietu ar 6,5 punktiem ieguva nacionālais meistars Jānis Visockis, kurš turklāt ir arī spēlētājs no kategorijas seniori S-65. Trešo vietu arī ar 6,5 punktiem izcīnīja MK Miķelis Vingris, kurš ir kategorijā jaunieši U-18, vēl precīzāk, U-14.

Dāmu konkurencē par uzvarētāju ar 6 punktiem kļuva MK Marija Kuzņecova, U-14, otro vietu arī ar 6 punktiem ieguva sieviešu lielmeistare Laura Rogule, bet trešā ar 5,5 punktiem bija sieviešu FIDE meistare Renāte Vidruska.

Senioriem kategorijā S-65 pirmo vietu ar 6 punktiem ieguva FIDE meistars Vitālijs Ļevčenkovs, otrais ar 4 punktiem bija MK Pēteris Breikšs, bet trešo vietu arī ar 4 punktiem izcīnīja Māris Zvaunis.

Jauniešiem līdz 18 gadiem pirmo vietu ar 6 punktiem ieguva MK Aleksejs Adamovičs, otro vietu arī ar 6 punktiem ieguva Maksims Otrohovs, bet trešais ar 5,5 punktiem bija viesis no Lietuvas, FIDE meistars Gustas Morkunas.

Vēl bija pārsteiguma izlozes balva, kuru ieguva Naomi Maklakova, un balva jaunākajam turnīra dalībniekam, kura tika pasniegta Ernestam Strekalovam.

Turnīra rezultātus skatīt šeit.  Balvu saraksts šeit.

Nelielu video ieskatu no 8. kārtas skatīt šeit.