Miezim otrā vieta Rauda memoriālā; labs sniegums arī Valdatam un Vingrim

12.07.2023
Normunds Miezis Vīlandē. Foto no www.facebook.com.

Vīlandē aizvadīts jau 57. Ilmāra Rauda (1913–1941) piemiņas turnīrs klasiskajā šahā, kas reizē bija arī Igaunijas atklātais čempionāts. Bez pašmāju sportistiem startēja vēl astoņu federāciju pārstāvji, arī četri Latvijas šahisti. Balvu fonds bija ap pieciem tūkstošiem eiro.

Vilandes Sporta centā kopumā pie galdiņiem sēdās 57 dalībnieki, kuriem astoņās dienās no 2. līdz 9.jūlijam bija jāizvada Šveices sistēmas deviņas klasiskās laika kontroles kārtas. Mūsu valsti pārstāvēja lielmeistars Normunds Miezis (2420), kā arī jaunās paaudzes pārstāvji Miķelis Vingris (2122), Reinis Valdats (1860) un Ivans Kukuškins (1388).

Kā jau to varēja paredzēt, vislābāk no Latvijas kvarteta nostartēja Miezis, kuram bija piektais starta reitings. Deviņās kārtās viņš iekrāja 6,5 punktus un ierindojās otrajā vietā, pirmspēdējā kārtā uzvarot arī galveno reitingfavorītu GM Tomasu Lauruši (2548) no Lietuvas. Pirmo vietu ar 7 punktiem ieņēma starptautiskais meistars Taivo Keinanens (2504) no Somijas.

U-18 vērtējumā labākie ar 5,5 punktiem bija Reinis Valdats (1860) un Miķelis Vingris (2122). Trīspadsmit gadus jaunais Valdats kopvērtējumā ierindojās 13.vietā, pie kam savu klasiskā šaha reitingu viņš palielināja par 144,8 (!) punktiem. Vingrim 16.pozīcija.

Pēdējā kārtā Valdats uzvarēja Igaunijas lielmeistaru Igoru Švirjovu (2359), savukārt Vingris cīnījās neizšķirti ar GM Mēli Kanepu (2405).

Tieši neizšķirts pret Vingri liedza Kanepam kļūt par valsts čempionu. Četri Igaunijas pārstāvji ieguva pa 6 punktiem, bet pārspēlēs labākais bija Kaido Kulaotss.

Visi Ilmāra Rauda memoriāla dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Reinis Valdats (no kreisās) turnīrā bija labākais no jauniešiem. Foto no www.facebook.com.
Miķelis Vingris liedza Mēlim Kanepam kļūt par Igaunijas čempionu. Foto no www.facebook.com.