Klasikas turnīrā Šaha festivālā Cēsis uzvar lielmeistars no Spānijas

22.06.2023
Festivāla klasiskā turnīra pirmo trīs vietu ieguvēji.

Šaha festivāla Cēsis sestajā dienā ir noslēdzies klasikas turnīrs, kas pulcēja 71 dalībnieku no desmit valstīm. Par čempionu kļuva lielmeistars no Spānijas Oļegs Kornejevs. Arī otrās vietas ieguvējis bija viesis no ārzemēm - lietuviešu lielmeistars Tomass Laurušs. Trešajā vietā Latvijas šaha leģenda cēsnieks lielmeistars Edvīns Ķeņģis.

Turnīra cermoniālo pirmo gājienu pie pirmā galdiņa izdarīja Cēsu pilsētas mērs Jānis Rozenbergs.

Kornejevs astoņās turnīra kārtās Cēsīs nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Sešās partijās viņš uzvarēja, bet divās nospēlēja neizšķirti pret otrās un trešās vietas ieguvējiem Laurušu un Ķeņģi.

Labāko jauniešu balvas līdz 14 gadiem ieguva Artjoms Tolmačevs, Miķelis Vingris un Emīls Steiners. Labākās sievietes balvas: Marija Kuzņecova, Nellija Maklakova un Naomi Maklakova. Labāko senioru balvas: Berelis Vainermans no Lietuvas, Pēteris Breikšs un Vija Rožlapa. Labākais cēsnieks: Patriks Ivulāns.

Rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Šaha festivāls Cēsīs šodien noslēgsies ar III sporta klašu turnīru, kas, tāpat kā klasikas turnīrs, tiek izpsēlēts koncertzālē Cēsis.

Sešās šaha festivāla Cēsis dienās tika izpsēlēti astoņi turnīri, kas norisinājās Maija parkā, Cēsu pils Izstāžu namā un koncertzālē Cēsis, visos festivāla turnīros kopā piedalījās spēlētāji no 16 valstīm.