Circeņa piemiņas turnīrā atkal rekordliels dalībnieku skaits

04.06.2023

Ādažu vidusskolā 2023.gada 3.jūnijā tika aizvadīts jau sestais pēc skaita Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs šahā, kas šoreiz pulcēja 104 dalībniekus no piecām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas un Slovēnijas.

Tik liels dalībnieku skaits, kas pārsniedz 100, F.Circeņa piemiņas turnīrā vēl nekad iepriekš nebija. Priecēja arī lielais dalībnieku skaits no Ādažu vidusskolas un novada. Pērn bija 61 dalībnieks, un arī tad tas bija rekorliels skaits.

Sacensības notika pēc Šveices sistēmas 9 kārtās; laika kontrole uz visu partiju bija 10 minūtes un 5 sekundes klāt par katru izdarītu gājienu.

Pirmo reizi šajā turnīrā pirmo vietu ieguva Latvijas pārstāvis Konstantīns Gudovskis no Rīgas, kurš izcīnīja 8 punktus. Otro vietu ar 7,5 punktiem ieguva Nikolajs Krilovs no Jēkabpils, bet trešo vietu vēl viens Jēkabpils pārstāvis Guntis Jankovskis (7 punkti). Tikpat punktu, bet sliktāks koeficients, bija rīdziniekiem Artjomam Tolmačovam, Kristapam Krētainim un Rihardam Bekasovam (attiecīgi ceturtā, piektā un sestā vieta). No senioriem S-50 grupā spēcīgākais bija rīdzinieks Igors Smorodinskis, bet S-65 grupā Jānis Visockis. Starp dāmām labākais rezultāts bija Rīgas šaha skolas pārstāvei Marijai Kuzņecovai, bet labākais rezultāts starp ādažniekiem bija FIDE meistaram Jānim Grasim. Balvas saņēma arī labākie juniori U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 (gan zēns un meitene) un U-18 (gan zēns un meitene) kategorijās.

Turnīrā bija arī daudzas pārsteiguma balvas – visjaunākajam dalībniekam  (Olivers Smilga no Limbažiem), visvecākajam dalībniekam (Jānis Visockis), visvecākajai dalībniecei (Stefānija Dombrovska no Daugavpils), labākajam Ādažu militārās bāzes pārstāvim (Dragans Medojevičs no Melnkalnes), labākajam Ādažu vidusskolas pārstāvim (Emīls Matīss), labākajam Igaunijas pārstāvim Andresam Karbam,  bet  balva labākajai F.Circeņa audzēknei pienācās Dzintrai Šteinbergai.

Rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Liels paldies Ādažu vidusskolas vadībai, jo sevišķi Solvitai Vasiļevskai un Dacei Dumpei, par sadarbību turnīra organizēšanā, Ādažu novada domei par finansiālo atbalstu, kā arī biedrības "Ādažu uzņēmēji" valdes priekšsēdētājam Uldim Štēbelim par sagādātajām pārsteiguma balvām.
Tiksimies atkal pēc gada maija pēdējā sestdienā nu jau septītajā Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrā!

Turnīra direktors, FIDE meistars Jānis Grasis