Jūlija vidū notiks Aivara Stašāna otrā piemiņas kausa izcīņa

16.05.2023

Godinot izcilā šaha trenera un nacionālā meistara šahā Aivara Stašāna piemiņu, sestdien un svētdien, 15. un 16. jūlijā notiks ātrā šaha Šveices sistēmas turnīrs 9 kārtās ar apdomas laiku 20 minūtes uz partiju plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga apskaiti.

Turnīrs notiks lieliskā vietā ar klimata kontroles iespējām, kas vasarā var ļoti labi noderēt karstu cīņu apstākļos. Turnīra norises vieta viesnīca ir "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" (Krogus iela 1, Rīga).

Sacensībās var piedalīties šahisti ar vismaz I sporta klasi Latvijas Šaha federācijas pārstāvjiem vai attiecīgi citu federāciju pārstāvjiem ar FIDE ātrā šaha reitingu vismaz 1600. Brīvu vietu gadījumā arī ar II sporta klasi vai FIDE ātrā šaha reitingu vismaz 1000.

Dalības maksa 20 eiro, FM un WFM 10 eiro, senioriem kategorijā S65 – 5 eiro. No dalības maksas atbrīvoti GM, IM, WGM, WIM. Dalībnieku skaits ierobežots – 100 dalībnieki. Turnīra balvu fonds tiek garantēts 800 eiro apmērā, pirmās vietas ieguvējam tiks 150 eiro.

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija sadarbībā ar Rīgas Šaha skolu. Atbildīgais par sacensībām ir FM Valdis Troņenkovs.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem elektroniski pa e-pastu e-valdis@inbox.lv līdz 2023. gada 13.jūlijam ieskaitot. Pieteikumā jānorāda dalībnieka uzvārds, vārds, sporta klase vai tituls, FIDE ID numurs, klubs vai pilsēta.

Detalizēta informācija nolikumā.