Aizvadīts kārtējais jauno šahistu festivāls Jēkabpilī

15.05.2023
Foto: A.Jasinskis

Divas dienas, no 13. līdz 14. maijam, Jēkabpilī notika tradicionālais jauno šahistu festivāls "Jēkabpils pavasaris 2023". Šogad turnīrā piedalījās nepilns pussimt skolēnu vecumā līdz 16 gadiem no Rīgas, Jēkabpils, Rēzeknes, Maltas un Tilžas.

Pirmo un otro sporta klašu grupā galveno balvu izcīnīja Kristers Policāns. Pie sudraba kausa tika Kristīne Gruznova no Maltas. Savukārt bronzas godalga Martijam Krakopam no Tilžas Balvu novadā. no Rēzeknes BJSS. Visiem minētiem šahistiem 5,5 punkti septiņās spēlēs. Par 4.-6.vietu ar medaļām attiecīgi apbalvoti Žanete Kluša no Rēzeknes BJSS, kuras kontā 5 punkti, Jaromirs Anohins no Rīgas šaha skolas, kurš izpildīja 1.sporta klases balli un Edvards Gaidis no Rēzeknes BJSS (abiem pa 4,5 punktiem).

Trešo un ceturto sporta klašu vērtējumā uz pjedestāla Jēkabpils sporta skolas audzēkņi. 1.vietā Estere Midega (7 punkti 9 spēlēs), 2.vietā Greta Netlava (6,5 punkti), 3.vietā Daniils Izotovs (6 punkti). Par 4.-6.vietu attiecīgi medaļas saņēma jēkabpiliete Ruta Midega, maltietis Vjačeslavs Kirilovs un Daniels Catlakšs no Jēkabpils sporta skolas (visiem pa 6 punktiem).

Galvenā tiesneša vietnieks Aleksandrs Vasiļkovs