Vēl var pieteikties Latvijas čempionātiem vīriešiem, sievietēm un amatieriem

26.04.2023

Latvijas Šaha federācija atgādina, ka jau šajā sestdienā, 29.aprīlī, Rīgā, Lomonosova ielā 1, Transporta un sakaru institūta telpās sāksies Latvijas čempionāti vīriešiem, sievietēm un amatieriem. Dalībnieki vēl var pieteikties šīm sacensībām.

Visi turnīri notiks pēc Šveices sistēmas deviņās kārtās ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu. Noslēgums paredzēts piektdien, 5.maijā.

Pieteikšanās ir līdz 28.aprīlim, rakstot uz e-pastu info@sahafederacija.lv vai aizpildot veidlapu.

Latvijas Šaha federācijas valdē apstiprinātais jauninājums ir tāds, ka sieviešu un amatieru čempionātos kādā no pirmajām trim kārtām katram dalībniekiem ir tiesības vienu reizi saņemt neizšķirtu bez spēles (bye). Šāds pieprasījums izdarāms klātienē sacensību vietā vai rakstot uz e-pastu info@sahafederacija.lv pirms nākamās kārtas izlozes.

Detalizēta informācija pieejama nolikumos: vīrieši, sievietes, amatieri.

Otrdiena, 26.aprīlī, kopumā visiem trim turnīriem bija pieteikušies 88 dalībnieki. Vīriešu turnīrā paredzējuši spēlēt arī lielmeistari Toms Kantāns un Ilmārs Starostīts, savukārt sieviešu čempionātā startēs lielmeistare Laura Rogule.