Noslēgusies Latvijas vīriešu čempionāta Vidzemes atlase

18.04.2023
Attēlā no kreisās: Aleksandrs Saveļjevs, Miķelis-Emīls Miķelsons, Aleksandrs Šumskis.

Nedēļas nogale Siguldā astoņpadsmit šahistiem pagāja spraigās cīņās par divām ceļazīmēm uz valsts čempionāta finālturnīru. Siguldas šaha klubs jau desmito gadu pēc kārtas rīkoja Vidzemes reģionālās atlases turnīru, kas šoreiz notika Laurenču sākumskolas telpās Gaujas ielejas tuvumā.

Pēc pirmajām četrām spēļu kārtām sestdienas vakarā turnīra vadībā ar 3,5 punktiem bija Marks Mucenieks, Dmitrijs Lisovskis  un Miķelis-Emīls Miķelsons, kuri apsteidza sekotāju grupu par punktu. Svētdien pēdējās trīs kārtās bija ļoti spraigas cīņas, un pirms pēdējās kārtas bija izveidojusies jau sešu spēlētāju vadošā grupa, kurā trijiem spēlētājiem bija 4,5 punkti un trijiem 4 punkti.

Pēc septiņām kārtām pirmajās divās vietās ar 5,5 punktiem ierindojās Miķelis-Emīls Miķelsons un Aleksandrs Šumskis, bet trešajā Aleksandrs Saveļjevs ar 5 punktiem. Pirmo divu vietu ieguvēji ieguva tiesības startēt valsts čempionāta finālā bez dalības maksas.

Labākais S-65 grupā bija Valdis Višņevskis, S-50 grupā Jānis Vītiņš, U-18 grupā Dmitrijs Lisovskis, U16 grupā Maksims Otrohovs, U-14 grupā Maksimilians Sokolovs, U-10 grupā Patriks Ivulāns un U-20 grupā Marks Mucenieks. Rīkotāju speciālbalvu saņēma arī pieredzes bagātākais turnīra dalībnieks Viesturs Hemmelis, kurš dienu pirms turnīra sākuma svinēja 81 dzimšanas dienu.

Pasākumu sadarbībā ar Latvijas šaha federāciju rīkoja Siguldas šaha klubs, un to atbalstīja Siguldas novada pašvaldība. Balvas turnīra uzvarētājiem un labākajiem atsevišķajās kategorijās piešķīra SIA "Jāņa sēta" un Eiropas parlamenta deputātes Sandras Kalnietes birojs.

Sacensību rezultāti chess-results.com.

Visvaldis Gercāns,
sacensību galvenais tienesis