Liepājā aizvadīts Kurzemes novada čempionāts

14.03.2023

Liepājas Kompleksās sporta skolas šaha nodaļas telpās nedēļas nogalē aizvadīts Kurzemes novada čempionāts, kurā bez mājiniekiem bija arī pārstāvji no Ventspils, Aizputes un Rīgas.

Sacensības organizēja Liepājas Kompleksās sporta skolas šaha nodaļa sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju. Galvenā tiesnese un turnīra direktore bija NA Gaļina Sudmale.

Sestdien un svētdien dalībniekiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 7 rapida kārtas ar laika kontroli 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu.

13 dalībnieku konkurencē par uzvarētāju kļuva ventspilnieks Vjačeslavs Verņuks (1572), kurš ieguva 6 punktus no 7 iespējamajiem. Vienīgais zaudējums viņam nāca no sava novadnieka Jāņa Isakova (1810). Viņam noslēgumā 5,5 punkti un otrā vieta. Tikpat daudz punktus ieguva arī labākais liepājnieks Vitālijs Daškevičs (1915), kurš bija izteikts reitingfavorīts. Šoreiz viņam trešā vieta.

Labākā juniora balva tika Gļebam Ļeonovam (Liepāja, 1466), bet Valentīna Vainovska (Liepāja, 1337) ieguva labākās seniores titulu.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.