Jaunieši aicināti iesaistīties Latvijas šaha dzīves attīstībā, iestājoties LŠF jauniešu valdē

12.03.2023

Latvijas Šaha federācijas (LŠF) valde 9. marta sēdē pieņēma lēmumu izveidot jaunu struktūrvienību – LŠF jauniešu valdi. Sagaidāms, ka jauniešu valde aktīvi iesaistīsies federācijas darbā, palīdzot īstenot jau esošus LŠF projektus, kā arī nāks klajā ar jaunām idejām šaha dzīves attīstībai.

Jauniešu valdē aicināti iestāties sabiedriski aktīvi jaunie cilvēki, īpaši ir gaidīti vidusskolas pēdējo klašu skolēni un augstskolu pirmo kursu studenti. Skolēniem un studentiem darbs LŠF jauniešu valdē var kļūt par nozīmīgu soli turpmākās karjeras veidošanā, neatkarīgi no tā, vai karjeru ir plānots saistīts ar šaha jomu vai nav.

Piedaloties LŠF jauniešu valdes darbā, jaunais cilvēks iegūst iespēju:
• izprast un izzināt organizāciju funkcionēšanas un vadīšanas procesus
• piedalīties valsts un starptautiskā mēroga projektos
• ietekmēt šaha dzīvi Latvijā, sagatavojot priekšlikumus federācijas valdei
• piedalīties svarīgo lēmumu pieņemšanā
• saņemt rekomendācijas vēstuli, kuru noteikti novērtēs nākamais darba devējs.

Svarīgi, ka Latvijas Šaha federācijas statūti nosaka, ka valdes locekļi pilda savu darbu bez atlīdzības, kas attiecināsies arī uz LŠF jauniešu valdi. Darbs bez atlīdzības jeb brīvprātīgais darbs ir pasaulē atzīts un populārs veids, kādā jaunajiem cilvēki ir iespēja iesaistīties sabiedriskajā dzīvē un ar savu darbu sekmēt kādas jomas attīstību un uzlabošanos. Mūsdienās pēc brīvprātīgā darba principa strādā vairāku veidu organizācijas, tādas kā augstskolu studentu pašpārvaldes un parlamenti, sporta organizācijas un dažādu jomu nevalstiskās organizācijas (NVO).

Uzzināt vairāk informācijas par LŠF jauniešu valdi kā arī pieteikties darbam tajā var pie koordinatora Toma Kalniņa (tālr. +371 29967610, info@sahafederacija.lv).