RŠF "Open" gada otrajā posmā pārliecinoši labākais Toms Jeronovičs

06.02.2023
Turnīra laureāti. Foto no facebook.com

Ar 12 gadus jaunā Toma Jeronoviča (1580) panākumu svētdien noslēdzās Rīgas Šaha federācijas (RŠF) rīkotais gada otrais klasiskā šaha turnīrs spēlētājiem ar reitingu līdz 1800.

Sacensībās, kas pulcēja 42 dalībniekus no Latvijas, Francijas un Ukrainas, spēlētāji aizvadīja Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Toms Jeronovičs (1580) uzvarēja pirmās sešas partijas, bet pēdējā cīnījās neizšķirti ar galveno reitingfavorītu Valēriju Rižihu (1637). Noslēgumā viņam 6,5 punkti, bet Rižiham par punktu mazāk. Kaut arī Jeronovičam pirmajai vietai visā turnīrā pietika ar ātru un vienkāršu neizšķirti, pēdējā cīņa izvērtās visai ilga un nepiekāpīga. Pretinieki vienojās par neizšķirtu torņu galotnē, kad abi neredzēja iespējas, kā pieveikt savu pretinieku.

Pa 5 punktiem izcīnīja Romāns Tolmačevs (1582), Maksims Otrohovs (1548) un Roberts Rezņiks (1574), bet sešinieku noslēdza Iļja Kuprijans Testeļecs (1455), kuram bija labāki papildrādītāji astoņu spēlētāju grupā ar 4,5 punktiem.

Visi dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji pieejami šeit.

Vēl jāizceļ 11 gadus jaunā Milāna Gaiļevska (1156), kura šajā turnīrā ne tikai izpildīja I sporta klases normu, bet arī pacēla savu reitingu par 90 punktiem, kas bija labākais rādītājs no visiem. Otrs sekmīgākais reitinga kāpums fiklsēts Tomam Jeronovičam, kuram visās septuiņās partijās reitinga pieaugums un summā plus 74,8. Trešais šajā ziņā ar plus 56 bija Sergejs Fiļipovs (1409).

Rīgas Šaha federācija grib vērst interesentu uzmanību uz to, ka šahisti jau piesakās sezonas trešajam RŠF "Open" posmam, kas notiks no 3. līdz 5.martam. Tā kā vietu skaits ierobežots, potenciālie dalībnieki aicināti nekavēties. Nolikums apskatāms sahafederacija.lv.

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com